Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2015.10.21. 09:38 irodai gerilla

Tudomány a lógás mögött 2 - avagy hogyan szabotáljuk az irodai munkát a CIA módszereivel?

Ahogy azt már többször kifejtettem ezen a blogon, lógni is ésszel kell, és hát szerencsére a technológia ezen a téren is lépést tart a munkáltatók gályázásra sarkalló, aljas módszereivel, így a modern irodai gerilla harcmodor is egyre kifinomultabb (lásd még korábbi posztunkat a munkakerülési mátrixról). A mai bejegyzés retró, de legalább bizonyított trükkökről szól, amiket még a CIA elődje fejlesztett ki a II. világháború alatt arra, hogyan beépült ügynökeik szabotálják a náci vállalatokban Németország háborús erőfeszítéseit. Egy 8 elemű listáról van szó, ami a mai multis irodai környezetben is remekül megállja a helyét. Bár a szövetségesek célja az egésszel az volt, hogy a németek termelési hatékonyságát rontsák vele, voltaképpen a mi céljaink se mások: lassítani a tempót és minél több üresjáratot elérni hogy a munka mellett több időnk maradjon az élet fontosabb dolgaira, mint például az internetezésre meg a trollkodásra a szánalmas Munkahelyi Terror blog kommentszekciójában. Ne aggódjunk, a munkáltatónk nem fog úgy járni, mint a nácik, vagy ha mégis, akkor átmegyünk a konkurenciához plusz 15%-ért. Nade elég a pofázásból, lássuk mit tanácsol nekünk a CIA a termelés akadályozására (a témát egyébként innen nyúltam):

1.  Mindent a hivatalos csatornákon intézz, soha ne menj bele, hogy azok megkerülésével gyorsítsák a döntéshozatalt.

2. Tarts hosszú beszédeket a meetingeken, amilyen gyakran és amilyen hosszan csak tudsz. Illusztráld a mondanivalód anekdotákkal és személyes történetekkel.

3. Amikor csak tudsz, javasold bizottságok (mai nyelven: expert groupok, work teamek) felállítását, az adott projekt előkészítésére, koordinálására. Ezekbe minél több embert igyekezz bevonni.

4. Amikor csak tudsz, hozz fel irreleváns ügyeket az adott téma kapcsán.

5. Kukacoskodj, amennyit csak lehet, az anyagok megszövegezésén.

6. Utalj vissza korábban már eldöntött kérdésekre és próbáld újranyitni az ezekről való vitát.

7. Hangsúlyozd az óvatosság fontosságát és a megfontoltságot a későbbi esetleges problémák megelőzése érdekében.

8. Fejezd ki aggodalmad a döntési jogkörökön, hogy az adott döntés nem az adott csoport kompetenciájába tartozik, és hogy a döntés esetleg ellentmondásba kerülhet a cég más érdekeivel.

A szakértők szerint ezek a taktikai húzások szinte észrevehetetlennek, mégis megdöbbentően rombolónak bizonyultak. Vagyis nekünk is jók lesznek. Valójában az erejük abban rejlik, hogy jószándékúan használva mindegyik nagyon is hasznos és indokolt lehet, és csak értő kezekbe kerülve lesz belőlük szabotázsakció. Azért vigyázzunk velük, mint minden fegyver, ez is vissza tud rúgni: van olyan, hogy egy elszabotált projekt miatt beszopjuk a túlórákat, szóval lehetőleg úgy alkalmazzuk őket, hogy határidő-kitolás, ne pedig éjszakázás legyen belőlük. Ilyen az irodai gerillák élete: nekünk a CIA-nál is dörzsöltebbnek kell lenni, hiszen a azoknak a kegyetlen hadvezéreknek az ügynökök munkaterhelése nem számított, csak a német termelés lassítása, nekünk viszont a emberi tényezőre, mármint saját magunkra is tekintettel kell lenni. Szóval éberség, irodai gerilla harcostársaim, elővigyázat!

Kitartás: már csak két nap a hosszú hétvégéig! Kurvára nincs kedvem dolgozni ma se!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr548008327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása