Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.07.07. 10:31 irodai gerilla

„Focista-viselkedés” az irodában

Ugyan ki ne mosolyodott volna el magában a vébé alatt az ilyen tipikus meccsjeleneteken, amikor a csávó kirúgja a labdát, majd ugyanazzal a mozdulattal már emeli is a kezét, hogy ők jönnek? Focisták! – gondolhatnánk, na de vajon az alantasság és a színészkedés a multinacionális cégeknél nem fordul elő? Mi, irodai patkányok talán különbek vagyunk? Összegyűjtöttem pár tipikus stadionbeli viselkedés irodai megfelelőjét. Íme:

 

Játékos minden labdaérintés után turházik egy egészségeset a zöld pázsitra =>

Az Excel-sheetjeid közül tízpercenként felnyitod az explorert, vetsz egy pillantást a velvetre vagy a storyonline-ra és írsz valami velős kommentet valamelyik cikk alá („sunáznám!”)

 

 

Játékos – csapata vezetésének tudatában – percekig fetreng egy teljesen ártalmatlan fault után, vagy mezével a labdát törölgetve elpepecsel egy bedobással, stb… =>

Főnök: Lacikám, mikorra lesz meg ez az anyag? Te: Ne haragudj, iszonyatosan le vagyok terhelve, egy héten belül kizárt (valójában persze már aznap estére is meg tudnád csinálni…)

 

… bíró megsürgeti, esetleg kioszt neki egy sárgalapot =>

Főnök: Te hülyének nézel engem? Látom, hogy egész nap csak netezel, holnap utánra legyen meg, és nem akarok érte még egyszer külön szólni! (Mondjuk velem ilyen még nem fordult elő :DDD)

 

Játékosok a töküket markolászva tömörülnek be az ellenfél szabadrúgása előtt a sorfalba =>

Az osztályod prezentálja a havi jelentést a vérengző vadállat vezig-helyettes előtt

 

Játékos – faultot színlelve, esetleg egy tizenegyes vagy az ellenfélnek adott piros lap reményében – feldobja magát, miközben a védőjátékos hozzá sem ért …=>

Főnök: Lajos, megvannak már az SAP-teszteredmények? Te: Izé, a tanácsadócégtől a kolléga még nem küldte el az új specifikációkat, pedig legalább hússzor telefonáltam neki a héten, de képtelen voltam elérni, és az MSZ-től se kaptam semmit… (Valójában leszartad az egészet, miközben a – szerencsédre jelen nem lévő – tanácsadós kolléga többször is próbált elérni, csak épp nem hívtad vissza)

 

…mire a bíró kioszt egy lapot színészkedésért=>

Főnök épp az imént beszélt a tanácsadóval, aki egyébként is a személyes jóbarátja, rád pedig egy nagyon csúnya elbeszélgetés vár az irodában (huh, ilyesmi tényleg volt egyszer velem is)

 

Játékos – a bíró számára észrevétlenül – kézzel teszi maga elé a labdát, majd lő belőle gólt =>

Mivel nincs kedved bíbelődni az adatok kigyűjtésével egy küldendő anyaghoz, amit tapasztalatod szerint úgyse olvassa el senki, ezért behasalsz pár hihetőnek tűnő számot, és fele annyi idő alatt kész is vagy, mint a szokásos.

 

Focista végigalibizi a meccset, gólt nem rúg, gólpasszt nem ad és még csak le se cserélik, de így is nyer a csapata =>

Bróhaha, na kábé ezt jelenti bármelyik nagyvállalat központjában dolgozni :DDDDD

 

Nekem ennyi jutott eszembe? Másnak? Munkakedvvel ki hogy áll?

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr742134736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezítlábasfellebbezés 2010.07.07. 13:11:33

Fosul. Most épp ebédidő lesz, de index+blogfrissítéseken kívül nem nagyon csináltam még semmit. Péntektől szabi, minek szaggassam szét magam? :D:D:D Egyébként a fentiek legtöbbjét művelem én is, hozzátennék még egy olyan esetet, amikor a főnök kér tőled egy excelt tegnapra, kurvára nincs kedved hozzá, viszont tudod, kiéből lehetne a legkönnyebben (szűrés, színezés) előállítani. Megkéred a kollégától az alapművet, két kattintás, átnevezés, kész. A focihoz nem értek, te biztos le tudod fordítani. Egy ideális munkahelyen persze nem így tennék. És te?

irodai gerilla 2010.07.07. 23:45:17

Hát, ennek a pályán szerintem az a megfelelője, amikor a játékostárs rárúgja a labdát a kapura, rajta egy egészen picit irányt változtat, de végül neked írják a gólt!

Egyébként annyit mondanék még, hogy nagyon egészséges a hozzáállásod :DDDDD

WFR 2010.07.19. 14:30:11

Na ez, eddig is bírtam a blogot, de ezen szénné röhögtem magam.. az excel lapjai között...loooolXD
süti beállítások módosítása