Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2020.04.17. 14:44 irodai gerilla

Koronavírus és home office kánaán: az aranykor és a mézeshetek vége

Valljuk be, drága irodai gerilla harcostársaim, hogy egészen kiváló hetek állnak mögöttünk. Igen, nekünk, tét nélküli, bürokratikus jellegű munkát végző, mizantróp irodai patkányoknak igazi paradicsomi állapotokat hozott el a koronavírus. Mert hát nézzük csak meg, mit adott nekünk a home-office kánaán:

- az otthonról dolgozásnak köszönhetően korlátlanul lehet otthonról "dolgozni" is, vagyis önfeledten netezni, filmet nézni, vagy akár ebéd után lefeküdni szunyókálni egyet az amúgy ilyenkor szükséges elterelő fedőtevékenységek nélkül. És közben, hogy egy klasszikust idézzek: "senki nem szól ránk",

- nem kell találkozni az irritáló kollégákkal, sem a liftben, sem az irodai konyhában, ha pedig online mégis nyaggatnának, akkor sem kell a jól ismert technikákat alkalmazni a lerázásukra, csak simán kihúzzuk az internetet 1-2 órára,

- nem kell különféle praktikákkal megpattannunk az unalmas meetingekről. Ehelyett call közben egyszerűen végigfekszünk az otthoni kanapén, nyitunk egy böngészőt, végigpörgetjük közben a bulvársajtót vagy előveszünk egy könyvet, szundítunk egyet, ilyesmi - ha pedig a nevünket halljuk, bedobjuk, hogy "there was a problem with my line, could you repeat your question?"

- nem kell a gusztustalan rettenet munkahelyi retyót használni, így kimaradnak a nagy irodai székletürítések, és nem mi leszünk a munkahelyi kakilóember,

- és hát megteremtődött a mindentvivő "szuperkifogás": a karantén miatt minden lelassul, minden határidő kitolódik, vagyis amit meg kellene amúgy csinálnunk, a valóságban még azt sem kell.

Azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen jól még sose éreztem magam - ez az időszak úgy fog bevonulni a történelembe, mint az irodai gerillák aranykora. Persze van lelkifurdalásom is emiatt és sajnálom azokat, akik most megbetegszenek és meghalnak, és drukkolok nekik. De közben megtölt az a szomorkás-mélabús érzés is, hogy ennek a jóvilágnak hamarosan vége lesz, és mehetünk vissza a balettbe, a csilivili irodaházainkba ugrálni.

És most rajtatok a sor, drága irodai gerilla harcostársaim: ti hogyan töltitek a napjaitokat a házi őrizetben?

 

1 komment

Címkék: home office alvás a munkahelyen hatékony munkakerülés


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr9215619240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása