Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2018.03.02. 09:59 irodai gerilla

Demagóg mondások a munkáról - és cáfolatuk

Újra itt a blog, ahol elmondják a munkáról AZ igazságot. A mai napon forradalmi módon a munkáról széleskörben elteredt ősrégi, klasszikus, agyonismételt közmondásokról rántjuk le a leplet. Ezeket lényegében csecsemőkorunk óta igyekeznek minden fórumon és fronton belénk verni, először az iskolában, aztán a munkahelyünkön. Még, hogy tapasztalat meg bölcsesség! Én azt mondom, elég az agymosásból, nézzük, hogy is vannak ezek a dolgok valójában!

Mondás 1: "Jó munkához idő kell".

A Munkakedv Blog szakvéleménye: Lassú munkához viszont még több idő, ráadásul amíg még az eredeti feladaton piszmogunk, addig sem osztanak ránk újat.

Mondás 2: "Aki nem dolgozik, ne is egyék".

A Munkakedv Blog szakvéleménye: És akkor romoljon meg az a sok kaja a nagyobb irodaházak menzáin és a környékbeli éttermekben? Ez kinek állna érdekében?

Mondás 3: "Hamar munka ritkán jó".

A Munkakedv Blog szakvéleménye: Viszont legalább gyorsan készen van és akkor több időnk van internetezni.

Mondás 4: "Ki korán kell, aranyat lel."

A Munkakedv Blog szakvéleménye: Aki korán kell, annak még hamarabb elmegy a kedve a munkától, ráadásul hiába érsz be hamarabb, attól még többnyire ugyanúgy bent kell maradnod a többiekkel gályázni zárásig, különben lustának gondolnak. Helyesen: aki korán kel, többet van bent az irodában!

Mondás 5: "A munka nemesít"

A Munkakedv Blog szakvéleménye: F+++ság! Ki akarna nemes lenni, ha lehetne nemdolgozni is helyette?

 És most ti jöttök, drága irodai gerilla sorstársaim, ti melyik sztahanovista mondásról rántanátok le a leplet és hogyan?

 

 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr3713709022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Endre Kis 2018.03.05. 15:24:40

Istenem, ti ötödikesek vagytok? mert a színvonal kb. az akkora gyerekek humorát idézi

irodai gerilla 2018.03.06. 22:51:52

@Endre Kis: nem, elég nagy fiúk vagyunk, ne akard, hogy ezt demonstrálandó elküldjünk a picsába! :DDDDD
süti beállítások módosítása