Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.11.18. 23:02 irodai gerilla

Börtönszleng

Nemrégiben egy börtönökről szóló könyv került a kezembe. Tulajdonképpen az elolvasása után döbbentem rá, hogy ez a könyv valószínűleg valamilyen felsőbb utasításra kerülhetett a kezembe és a modoros blog szerzői most minden bizonnyal a mizsüket vakargatják, hogy nem nekik jutott előbb eszükbe ez a hálás téma. Illetve lehet, hogy nekik már réges-régen eszükbe jutott, de hát ki olvas modoros blogot?

Az még csak hagyján, hogy nagyszerű lehetőséget kínál a munkahely börtönnel való összehasonlítása, hiszen számos kézzel fogható párhuzamot találhat a figyelmes olvasó kezdve az egy légtérbe zsúfolt kollégákkal (cellatársak), az egy főre jutó minimális légköbméteren át a fokozatos szellemi és fizikai leépülésen keresztül a teljes reménytelenségig és a kinti szociális kapcsolatok ellehetetlenüléséig.

Mi most ennek a párhuzamosságnak csak egy olyan vetületét emelnénk ki hagyományteremtő céllal, amelyet az olvasott könyv végén mintegy kész fogásként elénk tálalva találunk, nem teljesen úgy ahogyan Dante szándéka volt az Il Convivio című művében, de elménket ugyanúgy jóllakatva, nevezetesen a börtönszótárat. Célunk ezzel a rövidke bejegyzéssel nem kisebb, mint elterjeszteni azon általunk találomra kiválasztott börtönszavakat, amelyet a kedves irodai patkány kollégák ezentúl a szájukra vehetnek és a bennfentesség büszkeségével beszélhetik bizalmasan a bródvéjen.

Haladjunk abc-sorrendben, a teljesség igénye nélkül. A börtönt más szóval akadémiának nevezik. Babaresz a pittyembe kifejezés jelentése: cigarettát a számba! Betyár, málnakeverő, parókás virsli szavak jelölik a féfi hímivarszervet, bulkesz, mizs pedig a női nemi szerveket.. Bródvéj az udvar, ahol a fogvatartottak felügyelettel sétálhatnak. Burtyi jelentése munka. Büdösgyökér a börtönőr neve. Ha azt mondom csumázlak, azt jelenti, szeretlek. Diplomás a szabaduló egyed elnevezése. Évi rendes szabadság jelentése fogda (tudják is ezt a nős kollégák). Ha azt mondják neked, lecsalavázlak, akkor le akarnak ütni. Karimáig vágni a révást anyit tesz, mint az illemhelyet (zsuzsikát) olyan szinten telerakni végbélsárral, hogy az már az ülőke pereméig (karimájáig) érjen. Treplinek hívjuk a folyosót. Aki vakerál, az hamisan beszél, a vamzerben pedig ne bízz, mert ő áruló.

Házi feladat: a ma tanult szavakkal fessük le a következő élethelyzetet: Jolánka éhes, ezért ebéd előtt kimegy a folyosóra cigarettázni, majd ebéd előtt még túlesik egy jelentősebb, napok óta visszatartott székletürítésen. Miután jól beebédel, sétál egyet az udvaron a HR-es (vamzer – ezt a szót segítségül előre beírtuk) lovagjával, ahol egymásnak kölcsönösen szerelmet vallanak, majd félrevonulnak egy zárt terembe, ahol egymásnak esnek. Megfejtéseket a kommentekben is elfogadunk.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr642458307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KadettGSiforever!!! 2010.11.20. 13:16:36

mint bennfentes, ez szar, én azt mondom.... ;)
nem csumázlak - hanem csumidázlak, testvérem
nem trepli - hanem trepni
vamzer az besúgó, nem áruló
a büdösgyökér pedig "a kékek" ;)
a börtönt kóternak vagy kolinak hívják
esetleg böri
nem burtyi, hanem burcsa

KadettGSiforever!!! 2010.11.20. 13:21:03

Jolánkának üres a pokla, ezért zárás előtt kimegy grasszálni a sorra, de zárás előtt az osztásnál megejti a napok óta smúzolt révást, mert csilingel a fingója.Osztás után tele a pokol, grasszál egyet a szabadban a bikájával (vamzerrel nem mutatkoznak nyíltan)elcsattan a lámúr, és kiszopkodja a faszát is, annyira szeresse. ;)

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2010.11.20. 13:38:45

@KadettGSiforever!!!: Öcsém, csumázom a mondandódat :DDD

Irodai gerillának biztos régi volt a szótára :))

KadettGSiforever!!! 2010.11.20. 13:48:26

@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: csak régen volt a spájzban - fifikás a járása, de lehet, hogy kucikos a pittye és nehezen szedi a rivót! :D
süti beállítások módosítása