Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.11.05. 07:48 irodai gerilla

Előléptetésem (vendégposzt)

A múlt héten előléptettek. Beértem. 6 ember vezetője lettem. Még régen az egyetemen tanultuk szociológián, hogy a bürokratikus szervezetekben mindenki addig emelkedik, ameddig már alkalmatlan lesz a feladata betöltésére – hogy művelődjünk is egy kicsit, ingyenes kommentálási lehetőséget kap az a kedves olvasó, aki tudná pontosan idézni az ide vágó szakirodalmat. De ez persze megfordítva is igaz, minél inkompetensebb vagyok, annál magasabbra jutok. Volt egy vezetőm, aki tökéletesen nem értett semmihez, angolul sem beszélt, de mindig 32 fogas mosollyal bólogatott hogy yes, yes, no problem. Ma ügyvezető igazgató egy külföldi nagybankban, pedig 15 éve még egy elektronikai viszonteladónál pakolgatta a könnyűzenei CD-ket. Aztán egyszer egy utazó ügynök kolléga megsajnálta és mondta neki, hogy te Józsi, házalj inkább a hiteltermékeinkkel, abban van a nagy pénz. Józsi így is tett, azután már csak néhány balett ugrás, közös ivászat, közös cigarettázás öltönyben-mellényben nyáron negyven fokban a forgóajtó előtt, tisztes helytállás a főnökasszony hálószobájában és előbb-utóbb alácsusszant egy ügyvezetői pozíció. Ő már nem tud veszíteni. De ez a bejegyzés ne Józsiról szóljon.

A kollégáim nem szeretnek, tudom. Ezt azzal is érzékeltették, hogy előléptetésem hírére szinte tüntetésszerűen leléptek egy másfél órás ebédszünetre. De ez nem igazán érdekel, majd szép lassan lecserélem őket és olyan embereket rakok magam alá, akik értenek is ahhoz amihez nekem kellene, ráadásul most fele annyiért is kapok munkaerőt, mint amennyiért ezek a naplopók dolgoznak. Annak idején könnyű volt nekik, pont a válság előtt még jól fel tudták srófolni a bérüket, most már én nevetek. Igazából ebédelni sem velük szeretek. Összeírtam magamnak egy kis listát a magasabb beosztású vezetőkről, majd szépen egyesével felhívom őket és elmegyek velük ebédelni. Az interneten már össze is gyűjtöttem sok vicces anekdotát, amivel még humorosabbnak tűnök majd a szemükben.  Az a történet megvan, amikor André Kosztolányi… ?

A hátam mögött kinevetnek azért is, amiért elvettem feleségül az első nőt, akivel lefeküdtem. Hogyan ne lennék hálás Nórinak, akivel 30 évesen hozott össze a sors? Az embernek minden jót meg kell becsülnie. Nóri ráadásul nagyszerű anyuka is, én pedig beértem, bebizonyítottam, hogy férfi vagyok, megfelelő a génállományom, egészséges alakúak és mozgékonyak a spermáim. Igaz havonta csak egyszer tudunk házaséletet élni, mert a párom kontroller egy vezető multinacionális élelmiszeripari bolthálózatnál, de így legalább érettebb maggal öntözhetem – kuc-kuc, most egy kicsit alpári voltam, bocsátassék meg nekem. Pedig alapvetően nagyon jól nevelt vagyok, ezért szeretnek is a kolleganők, igazi hölgyek kedvence vagyok, amolyan Schmuck Andor bankári kiadásban.

Az új beosztásomhoz egy vadonatúj Passatot is kaptam, alig 500 kilométer volt benne, amikor elhoztam a szalonból. Majd csodaszép kirándulásokat teszünk a világszép feleségemmel, elmegyünk végre Visegrádra és beülünk egy csinos étterembe, amit egy menő magazin menő listájáról fogok kiválasztani. Nem tévedhetünk.

Szívesen írnék még nektek magamról, de most mennem kell egy nagyon fontos megbeszélésre. Előtte még egy utolsó pillantást vetek a frissen kisuvickolt cipőmre, az élére vasalt csíkos nadrágomra, a feszes mellényemre és a csíkos nyakkendőmre, felveszem a zakómat, megigazítom a deresen őszülő hajamat, diszkréten előre csúsztatom az elemes EWC karórámat (a múltkor is megdicsérték), nyelvemmel letisztítom a mákot a fogaimról és már kész is vagyok aktívan a díjemelések mellett érvelni. Találkozunk később!

15 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr292425039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Id. Lencsés István 2010.11.05. 08:08:20

Azt megtehetnéd, hogy a cég költségeire meghívod a barátaidat, majd azok viszonozzák, így szinte nem is kell kiadnod semmi pénzt. Ja kérjél a lakásodra valami pénzt a másikat add ki, de tudod mit kérdezd a többieket. A mostani jövedelmed 3-4x lesz magasabb.

Falusi_metálos 2010.11.05. 08:42:38

igaz kis törtető teheccségtelengeci vagy, pont olyan, mint én , még sokra fogod vinni :))))

Aëtius 2010.11.05. 10:02:10

Forrás: C. Northcote Parkinson (Nov 19th, 1955). Parkinsons Law

hol lehet átvenni a jutalmat? :)

Aëtius 2010.11.05. 10:06:21

Elnéztem :( a helyes válsz:
Dr. Laurence J. Peter, Raymond Hull (1969). The Peter Principle

ajajajjjjjj 2010.11.05. 10:09:10

:))) tetszett az írás:)

Caprica99 2010.11.05. 10:11:44

Na itt is szólok, hátha itt elolvasod!

NE REKLÁMOZD ezt a fost a többi blogon!
Aki kiváncsi a szövegedre, az már úgyis ismer!
NE TROLLKODJÁL!

monyon le 2010.11.05. 11:03:23

Nem vagy Te véletlenül egy Zepter ügynők, ki saját farkát lengetve örül az eseményeknek?
Fordulj inkább magadba, örülj egyedül - DE NE LÉGY TROLL! Faszkorbácsot rád!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 12:08:26

Csórikám , Passat!
Ippeg a házunk elött állt egy ilyen és a tulaj a közeli kocsmában ivott

www.origo.hu/i/0706/200706058.jpg

laphroaig 2010.11.05. 16:34:46

Aha, ja. Ez akkora kamu, hogy a fal belereng!
Drága barátom, áruld el, hogy hogyan fogsz 6 embert lecserélni munkaügyi perek nélkül.
HR-es vagyok, nem is a rosszabb fajtából elárulom, hogy sokba fog kerülni.
Gyanítom, hogy Te akartál előrelépni és ezt a kis tanulmányt a helyetted előlépettről írtad.
Bocs, de gyenge lett!

Gyuk 2010.11.06. 03:34:04

Magamra ismertem...32 fogas mosoly...de igazad van...megerdemlem a kemeny szavakat...gratulalok az eloleptetesedhez!

indust · http://indust.hu 2010.11.15. 11:47:37

Kicsit irigy poszt, de azért szokás szerint tetszett. :D

Bambano 2010.12.29. 19:54:17

@laphroaig: az elég baj, ha te, mint hr-es, nem tudod erre a választ...
süti beállítások módosítása