Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2021.04.20. 09:17 irodai gerilla

Küzdj oltáseltitkolással az irodába való visszatérés ellen!

Jómagam tényleg örülök a javuló járványadatoknak, és hogy egyre többen oltatják be magukat - ugyanakkor azt is látni kell, hogy emiatt feltartóztathatatlanul és egyre fenyegetőbben közeledik a pillanat, amikor a munkáltatóink visszaparancsolnak bennünket az irodába. Mit csináljon ilyenkor egy jószívű irodai gerilla, aki egyrészt azért nem kíván rosszat a társadalom járványtól jobban szenvedő részének, másrészt mégis inkább maradna minél tovább a home-office kánaánban?

(Zárójeles megjegyzés: mivel az emberek legalább olyan képmutatók, mint egy multinacionális nagyvállalat, ezért senki nem beszél róla nyíltan, de valójában sokan azért annyira rosszul egyáltalán nem jártak ezzel a járvánnyal, legalább is, ha nem betegedtek meg. Vegyük például a pedagógusokat: nyilván bármikor lenyilatkozzák, hogy mennyire hiányzik az iskola, mennyivel jobban lehet tanítani az osztályteremben, stb. - de ez nyilvánvaló bullshitelés: ki bajlódna például a fegyelmezéssel, amikor egy online órán simán le is lehet mute-olni a hülyegyereket? Vagy vegyük a minisztériumokat: saját, különbejáratú összeesküvéselméletem, hogy a járvány elleni küzdelem azért is olyan döcögős, mert a home office-t, remote elérést, stb. még hírből sem ismerő hatóságoknál a bürokraták egyszerűen nem akarnak visszamenni a hivatalba gályázni...Zárójel bezárva).

Szóval mit tegyünk, ha nem akarunk visszamenni az elviselhetetlen kollégák, a control-freak főnökök, a tömött irodai liftek és a visszataszító irodai konyhák világába?

Egy dolgot rögzítsünk: covidosnak lenni, pláne covidban megmurdálni valószínűleg még a munkánál is rosszabb. A betegszabit nem lógásra használjuk, arra ott van a munkaidő. Szóval oltassátok be magatokat, drága irodai gerilla harcostársaim. AZONBAN: az oltás tényét nem kell a munkáltatótok orrára kötni. Legyetek oltástitkolók!

Néhány pro-tipp:

1. Fennen hangoztasd, hogy mindent megtennél, hogy végre beoltsanak! Különben a főnök és a jófejkedő (=szociális függő) kollégáid azt fogják hinni, hogy csak nem akarsz visszamenni. Rosszabb esetben rád fogják, hogy oltásellenes vagy, ami a hiper-mainstream, über-PC multis környezetben ugyanolyan gáz, mintha nem töltenéd ki a diversity e-learninget...

2. Szídd a kormányt! Amikor egyre-másra jönnek a kollégák, hogy őket már beoltották, értetlenkedj fennhangon, hogy téged még miért nem. Meséld el, hogy a háziorvosod nem veszi fel a telefont, a NNK-nál nem tudják megmondani, hogy megérkezett a regisztrációd, stb. Okold mindezért Orbánt - ezzel rögtön a fideszesség gyanújába vonsz mindenkit, aki a te balfaszságodat vetné fel az oltás elmaradása miatt. Ezt senki nem meri majd bevállalni egy mulitnál. (Mondjuk ha minisztériumban dolgozol, az szívás).

3. Ha épp mész oltásra, kapcsold ki a munkahelyi telefonod. Buta dolog lenne, ha egy ilyen szépen felépített mesterterv éppen egy, a doktornéninél véletlenül felvett híváson csúszna meg.

4. Aggodalmaskodj a járványszámok és az egészséged miatt. Különben még valami vadbarom főnök vagy home-office-törő kolléga visszakényszerít - szerintük - oltás nélkül is az irodába.

A fenti stratégia exit-pontját még nem találtam ki, majd ha a Hiradóban lemegy, hogy beoltották az utolsó magyart is, akkor ráérünk gondolkozni rajta. És most rajtatok a sor, drága irodai gerilla harcostársaim, ti hogy bekkelitek ki a visszatérést az irodába?

Szólj hozzá!

Címkék: nincs kedvem dolgozni beteg kollégák köcsög kollégák covid


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr6116506282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása