Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.08.12. 12:14 irodai gerilla

Bankrablás!

Emlékeztek még arra a szerencsétlen balfaszra, aki a Széna téri OTP fiókban agyonlövette magát, miközben megpróbált egy félresikerült rablási akció végén túszejtéssel kizsarolni valami kemény 4 millió (!) forintot? Nem is beszélve arról, hogy a sajátján kívül mennyi más ember életét, de legalább is egészségét kockáztatta ezzel a támadással.

Ma 12 órakor sikertelenül lezártunk egy projektet.

A két dolognak látszólag semmi köze egymáshoz, legalábbis a laikus olvasó számára. Pedig nagyon is van és jelen rövid kis posztunkkal erre a rejtett összefüggésre szeretnénk rávilágítani a tisztelt olvasóink figyelmét. Az akkori bankrablással kb. négymillió forintos kár érte volna a bankot. A sokadik meg nem valósult projektünkkel olyan húszmilliót dobtunk ki az ablakon. Ismét valami nagyon innovatív terven dolgoztunk, amiről már a kezdetek kezdetén megmondtam, hogy semmi értelme. Volt a projektnek egy kijelölt vezetője is (akit csak szerényen a „Halott projektek gazdája” címmel illetek), aki közel fél éven keresztül dolgozott ezen a feladaton, ez havi 500 ezres bruttóval számolva 3,8 millió forint kiadás. A projekt IT költsége (amit csupán a megvalósíthatóságra fordítottak) 80 munkanap volt, amit nálunk 200 ezer forintos belső elszámoló árral szoktak elszámolni – ez újabb tizenhatmillió forint.

Mindehhez még bónuszban hozzáadhatom, hogy közel 10 projektmegbeszélés volt, egyenként 2 óra hosszúak. Ezeknek a megbeszéléseken a jó részéről sikerült távol tartanom magam (aminek így utólag nagyon örülök). Tulajdonképpen a később sikeres projektek megbeszéléseiről is igyekszem távol tartani magam, mert mindig van olyan becsatlakozási pont, amikor még fel tudom tüntetni magam úgy, mint akinek bármi köze is lenne az egészhez. Akkor meg minek erőltessem magam feleslegesen?

Gyakran szoktam ezeken a megbeszéléseken számolgatni, hogy mennyibe is kerül a részt vevők órabére a banknak. A mai kétórás megbeszélésen 8-an vettünk részt, a beosztások alapján négy osztályvezető, 3 főosztályvezető és 1 igazgató. Az osztályvezetők fizetését 400 bruttóval számolva, a főosztályvezetőkét 600-al, az igazgatót 1,2 millióval és havi 160 munkaórával, mindez szuperbruttósítva 73 ezer forint. Aprópénz.

Persze a legnagyobb kedvencem az inkompetens expatrióta nagyfőnök asszony, akinek a szánalmasnál szánalmasabb (és ráadásul nem is túl eredeti) ötletein dolgozunk gyakran heteket aztán dobjuk ki szépen csendben a félkész projekteket.

Szóval bankrablás helyett javasoljunk projekteket, ha mindenáron kárt akarunk okozni. Esetleg még az egészbe bevonhatunk külső tanácsadó cégeket is, hogy biztosan elköltsük egy kisebb KKV éves árbevételét. Hogy egy kis kulturát is csöpögtessek a blogra, álljon itt egy Bertold Brecht idézet: "Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr992216709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frucsasz 2010.08.13. 09:04:42

"négy osztályvezető, 3 főosztályvezető és 1 igazgató. Az osztályvezetők fizetését 400 bruttóval számolva, a főosztályvezetőkét 600-al, az igazgatót 1,2 millióval és havi 160 munkaórával, mindez szuperbruttósítva 73 ezer forint." Oké, de ezt akkor is kifizeti a cég az ablakon, ha egész nap csak a körmüket reszelik, és nem meetingelnek. Szóval a bérköltség projekttől függetlenül megy a lecsóba...

Egyébként átérzem a mondanivalót, látok nem egy ilyet- sőt rosszabbat is.

mezítlábasfellebbezés 2010.08.17. 17:31:16

Nálunk is ugyanez van. A különbség, hogy én hétfőn felmondtam :) Találtam egy olyan helyet, ahol semmi projekt, semmi bréjnsztorming, csak a teremtő szakmaiság.

mezítlábasfellebbezés 2010.08.17. 17:32:02

@mezítlábasfellebbezés: a teremtő szakmaiságot irónia nélkül mondom.

Mylady 2010.08.18. 19:33:48

"A mai kétórás megbeszélésen 8-an vettünk részt, a beosztások alapján négy osztályvezető, 3 főosztályvezető és 1 igazgató. Az osztályvezetők fizetését 400 bruttóval számolva, a főosztályvezetőkét 600-al, az igazgatót 1,2 millióval és havi 160 munkaórával, mindez szuperbruttósítva 73 ezer forint. Aprópénz."

Az osztályvezetők fizetését nyugodtan számold 6-800 ezerrel, és ehhez mérten a többit. Plusz juttatások. Persze területe válogatja, de mindenképpen nagyon alálőttél.

Egyébként ezt így nem lehet kiszámolni. A bérüket mindenképpen fizeti a cég, akkor is, ha végeznek melót, meg akkor is, ha nem. Azt mindenképpen figyelembe kellene venni, hogy mi helyett ültek ott. Ha láblógatás helyett, akkor mi a gond? Arról nem is beszélve, hogy simán elképzelhető, hogy az emiatt elmaradt munkáját fizetetlen túlórában pótolta. Azaz az értekezleten nem pluszpénzért ült ott. Mert akkor is ugyanannyi a fizetése, ha 160 órát dolgozik egy hónapban, meg akkor is, ha 200-at.

WFR 2010.08.21. 12:42:10

Bírom a posztot, az előzőn is jót röhögtem a fröcsögőkön akiknél túlfeszt okozott, de ez....milyen bank ez már, ov br400 O_O...fail.
Az okfejtés amúgy jogos, képzeld el ugyanezt a kv szférában.

irodai gerilla 2010.08.24. 13:20:41

@mezítlábasfellebbezés: bazzeg, felmondtál?! és van már új helyed? miért mondtál fel egyébként végül?

tizen9 2010.10.19. 13:49:43

Ha valamelyik haverodnak van egy tanácsadó cége, akit projekt menedzsmentre be tudsz vinni jó pénzért, akkor még nyerhetsz is azon, hogy a cég veszít.
Tudok ilyen tanácsadót, ha gondolod... :)
süti beállítások módosítása