Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2011.08.24. 11:03 irodai gerilla

Rossz a Rossz tanár (is)

Először is, megnyugtatok mindenkit, hogy nem szándékozunk átmenni mozi-blogba, csak egyszerűen mostanában épp olyan filmeket játszanak, amikben a főszereplő utálja a munkáját, és ezeket már csak hivatalból is kénytelen vagyok megnézni :DDDDD

A Rossz tanár is ilyen, a Cameron Diaz által egyébként remekül hozott figura pont olyan, amilyenek mindannyian szeretnénk lenni: nemcsak, hogy utálja a melóját, de nyíltan szarik is rá, a kollégáit is rühelli, így velük is abszolút bunkó és antiszociális, plusz folyamatosan beszólogat a gyűlölt "ügyfeleknek" (jelen esetben a diákoknak), akik minden rossz forrásai, hiszen miattuk kell dolgozni. Na persze, nyilván senkinek sem tanácsoljuk, hogy így viselkedjen a saját gályáján (ne felejtsétek, Irodai Gerillák Iskolája, 1. lecke: Soha nem tanúsítunk nyílt ellenállást, mert akkor előbb-utóbb kirúgnak! :DDD).

Szóval az alapfelállás nagyon ígéretes, a filmet azonban több helyen elrontották. Egyrészt Diaz kollégáit annyira tökkelütöttnek formázták meg, ami teljesen hiteltelen: valójában a munkahelyen épp a normalitás elviselhetetlen. Én például néha kifejezetten vágyom is rá, hogy bárcsak dolgozna itt pár szórakoztató hülye is. És azáltal, hogy Diaz kollégái idióták, a bunkósága mintegy indokolttá válik és ezzel a karakter szerintem veszít az erejéből.

A másik dolog, hogy zavaróan sok az óvodás szintű altesti poén. Persze a prosztóságot én is kifejezetten bírom :DDD, de azért ennek is van felnőtt meg gyerek verziója: azt például, hogy Justin Timberlake egy jelenetben ruhában elélvez és emiatt foltos lesz a farmerja, én egyértelműen az utóbbi kategóriába sorolnám be, és nem találom viccesnek. Ráadásul tök nagy átverés, mert a trailerbe ezeket a poénokat nem tették be, így jobbra lehetett számítani.

Összességében tehát a Rossz tanár sajnos megint csak egy elszalasztott lehetőség maradt: nagyon várat már magára egy igazi, a munkahely gyűlöletéről szóló eposz :DDDD

 

Szólj hozzá!

Címkék: Ezt inkább munkaidőben nézzétek!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr723175494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása