Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2014.02.25. 22:05 irodai gerilla

Rémálmunk: a munkahelyi lift 2.

Ok, akkor tegnap végigvettük, hogy miért rossz dolog a munkahelyi lift - nagyjából azért, mert a kollégák állandóan feltartanak benne. Szerencsére azért mi sem vagyunk teljesen fegyvertelenek, a következő módon háríthatjuk el a felvonós bosszúságokat:

- menjünk gyalog: ez egyrészt egészségesebb és gyakran gyorsabb is, másrészt nem csak a liftes szivatásokat kerüljük el, hanem találkozhatunk a hozzánk hasonló jófejekkel is. Velük akár beszélgetésbe is elegyedhetünk, pl. remek téma annak kitárgyalása, hogy a liftezősök mekkora köcsögök. Legalább is jelenleg még ez a divat, bár nem vennék mérget rá, hogy nem lesz még a blogon téma a "zaklatók és időrablók a munkahelyi lépcsőházban" :DDDDD

- tartsuk magunknál a vezérlést: vagyis álljunk közel a gombokhoz, és ha valahol valamelyik liftet megállító nyavalyás tököl, pofázik vagy csak szerencsétlenkedik, akkor kegyetlenül nyomjuk meg az ajtózáródás gombot. Tulajdonképpen már akkor megnyomhatjuk, amikor az ajtó elkezd nyílni. Ne tekintsük ezt gorombaságnak: valójában ezzel rengeteget segítünk lusta és körülményes kollégáinknak, hogy kicsit átgondolják a hozzáállásukat pár dologhoz. Vagy legalább a csukódó ajtó előtt átérezzék, amit nekünk kell miattuk nap, mint nap;

- liftesek bebüntetése: vagy tegyük azt a nyomorultakkal, amit ők tesznek (tennének) velünk, és amikor lépcsőzünk lefelé, minden emeleten nyomjuk meg a lift hívógombját. Bár sajnos nagy részük számára ez sem igazi büntetés: a mamlaszok egy része talán észre sem veszi, hogy a szokásos időnél 1,5 perccel később jut le.

A beszólásokat ("nem bírsz lemenni a másodikról gyalog, baszod?!") viszont inkább tartsuk meg magunknak: irodai gerillák iskolája LCCIXVII. lecke: soha nem tanúsítunk nyílt ellenállást. A munkakedv legyen (ne) veletek, irodai gerilla harcostársaim!

munkaundorom: (5/5)
munkaundorotok: (3/5)

5 komment

Címkék: lift idegesítő kollégák


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr655832985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandor Akarki 2014.02.26. 01:43:21

És a bónusz: Egy rágógumi (vagy pici ragtapasz) az érzékelőre (ahol mélyített ott a gumi bele) és jó darabig nem lesz lift, meg a karbantartó is jól jár. Azért érdemes tudni, hogy a szabályozás országonként változik, pl. minden USA liftben van lehallgató ami a building automation system-ben rögzíthető (meglétét és a kamera meglétét is előírják, egyébként nem hozható forgalomba. Más országokban meg ez kimondottan tilos, van ahol opcionális. ;)

cirrmurr 2014.02.26. 12:10:53

Beszálla liftbe, befing (csöndes sunyi lapost) majd következő emeleten kiszállás. Gyalog tovább. A többi meg hadd élvezze.

Yumurdzsak 2014.03.13. 13:54:46

de nem az a lényeg egy gerillának, h minél tovább tartsák fent? addig is pörög a bruttó.

kócsag 2014.06.09. 22:37:09

A múlt héten megfogadtam a tanácsaid közül a vezérlésest. Csak felfele használom, mert 7. emeleten van az iroda és felfele nem olyan jó gyalogolni. Egész jól működik. Néha arrébb kellett löknöm az ajtóból a beszélgetőt, de egész gyorsan lehet így haladni :)

irodai gerilla 2014.06.10. 02:21:17

@kócsag: szuper, már nem írtam meg hiába :DDDD
süti beállítások módosítása