Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2019.11.13. 10:54 keményen lógó kisember

Világhódító útjára indul-e az új magyar irodai kihívás: a 3K challange?

Amikor kicsi voltam, nagy kihívásokat állítottam magam elé: magamnak akartam a Nobel-díjat, olimpiai aranyérmet és az Oscar-díjat. Ezek közül menet közben végül mindegyiket elhagytam, hogy az irodai semmittevés koronázatlan királya legyek. Sajnos időközben megtapasztalhattam, hogy ezen a téren is kíméletlen harc megy az elsőbbségért, és bármennyire is feketeövesnek tartottam magam, rájöttem, hogy legfeljebb barnaöves vagyok a sok danos mesterek között. De tanulni sohasem késő!

Valamiért a népek szeretik a bűvös hármas számot: a király és három lánya, triatlon versenyek és a többi… de van bizony „triple crown” a motorsportban, színművészetben (Oscar, Emmy, Tony) is.

Legjobb persze saját versenypályánkon játszani, ahol mi alkotjuk a szabályokat. De az általam életre hívandó új irodai kihívás esetén nagyvonalú leszek és a nyájas olvasókkal közösen alkotom a szabályokat. Gondolom, mostanra már mindenki ég a tűztől, hogy előhozakodjam a farbával: vajon mi ez a szenzációs új irodai kihívás?

Először a sportág összetevőiről. A 3K kihívás az én három kedven irodai tevékenységem: kávé, kaka, kondi. Ha ez a három megvan, akkor indul igazán a napom. A sorrend lehet tetszőleges. Az ördög pedig a részletekben rejlik, ezért nagyon fontos a szabályok pontos betartása. Mi számít például kondinak? Futás, sulyzózás…? Milyen minimum időtartamban? Otthon, vagy teremben? Részemről kondinak minősül az edzőteremben töltött legalább nettó 30 perc. Itt ugye máris helyzeti előnyben vannak azok, akik esetében mondjuk az irodájukhoz közel található konditerem. Mi számít kávénak? Gondolom, ez a legegyszerűbb. Lehet kávézó. otthoni és irodai. De mondjuk azt, hogy a kávé elfogyasztása történjen munkaidőben és elfogyasztása előtt vagy után az irodába érkezésig maximum 15 perc telhet el: vagyis az otthon behörpintett kávé nem számít. A kaka mennyiségére és minőségére nincs előírás. A kinyomás számítson, vagy a felette történű 20 perces relaxálás és hírolvasás vége, vagyis a terem elhagyása? Nagyon jó kérdés (hiszen én tettem fel)! Ide kapcsolódik a következő bekezdés. A sportág külön szépsége, hogy az egyes tevékenységek gyakran egymástól függetlenek (mint ha szellemi és fizikai sportokat ötvöznénk!). Nálam például a kávé és a kondi jótékony hatással vannak a székletürítésre, de valakinél szorulást is okozhat… ráadásul tele kakával nehezebb sportolni. Megannyi létkérdés!

 Első típusú kihívás lehet a 3K teljesítésének időpontja. Nálam ma a sorrend kondi, kávé, kaka volt, 9:17-es szintidővel (de valahogy a munka motorját mégse sikerült beindítani – ugyanakkor az irodai elégedettségem az egekben!). És persze lehet tornamenteket indítani: egy teljesítés egy pont. Ki képes összegyűjteni először 1, 3, vagy akár öt pontot egy héten? Nemzetközi versenyeket is lehet indítani. Vagy akár lehet összetett pontozásos verseny, ahol számít a futás mennyisége, a trónolás hossza, a kaka mennyisége, vagy plusz kávé plusz pontért…

Nagy kérdés persze a kihívás nemzetközi elnevezése… erre ezennel pályázatot írunk ki olvasóink között, valamint kérem szépen mindenkitől a mai teljesítés időpontját is megadni! Figyelem, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, nem kell szégyellni a kései, akár esti teljesítéseket sem!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr2415304324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yumurdzsak 2020.04.17. 12:06:15

munkahelyemen nálam profibbak becsekkolnak 6-kor. kávé, kaka, majd elmennek kondizni, f9re visszaérnek, 2-kor már mennek is haza.
süti beállítások módosítása