Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2012.07.02. 10:17 irodai gerilla

Alvás a munkahelyeden

"Micsoda?! Dehát a munkahelyen nem lehet aludni, még a végén kirúgnak!" - ha esetleg ez lenne az első gondolatod a poszt címéről, kedves olvasó, akkor valószínűleg új vagy ezen a blogon, meg egyébként is egy nyeretlen zöldfülű vagy. De ne csüggedj el, tanulj, és gyorsan olvasd végig a korábbi bejegyzéseinket legalább háromszor, MOST! 

A tapasztaltabb öltönyös rabszolgák azonban jól tudják, hogy az irodai melóban gyakorlatilag bármi lehetséges, így természetesen az alvás is. Na persze, senki ne az alvás pihentető, 8 órás változatára gondoljon, hanem legfeljebb  20-30 perces szunnyadásokra - de néha már ezek is életmentők tudnak lenni. Szóval az éjszakai alvást 100%-os mértékben helyettesítő munkahelyi változatot sajnos egyelőre még nem találták fel, aki egy teljes, másfél órás alvásciklust - mélyalvással, REM-fázissal, stb. - el tud kapni, az már istencsászárnak számít. 

Na de mégis hogy? Íme a Munkakedv blog 5 tippje munkahelyi alvók számára:

1. Legelőször is kezdjük azzal, hogy az íróasztalodnál, a kollégáid előtt munkát színlelő alvástrükköket el lehet felejteni. Lehet, hogy te azt gondolod, hogy a magad elé rakott papírokkal / befordított ülőszékkel / kezedre támasztott fejjel úgy nézel ki, mintha dolgoznál, de a nagy büdös igazság az, hogy valójában azonnal kurvára levágja körülötted mindenki, hogy bealudtál. Persze mindig lesznek olyan hamis próféták, akik azt állítják, tudják a tuti módszert, de te ne higgy nekik, és jegyezd meg a munkahelyi alvás alapszabályát: rajtad kívül senki nem tartózkodhat az adott helyiségben!

2. Kanapék, fekvőalkalmatosságok felfedezése. Egy valamit magára adó cégben ugye eleve vannak olyan irodák, ahová kanapékat is bekészítenek kényelmi vagy csak státusz szempontok alapján. Sajnos ezek az irodák többnyire a nagyfőnököké. Ezekre csak akkor van esélyed, ha vezetőid szabdságon vannak, lehetőleg külföldön, hogy biztosan ne jelenhessenek meg váratlanul, amikor befekszel durmolni egy fél órácskát az irodájukba. Ehhez a megoldáshoz az sem árt, ha jóban vagy a főnök titkárnőjével (lásd még: Kulcsemberek a munkakerülésben . a titkárnő című posztunk).

3. Üres tárgyalótermek, üres irodák megkeresése. Ha olyan helyen dolgozol, ahol a vállalati határidőnapló-rendszerben be vannak jegyezve előre a meetingek, akkor könnyedén kikeresheted, hogy melyik tárgyaló szabad éppen. Itt aztán az asztalra roskadva szenderedhetsz egy jót. Fontos, hogy legyen nálad papír alapon valami munkával kapcsolatos anyag, hogy ha esetleg rádnyitnának, akkor ki tud magyarázni, hogy csak nyugalomban akartál olvasgatni. Érdemes továbbá messzi helyre, nem kapcsolódó osztály tárgyalójába menni: így ha még le is buknál, a főnökeidhez jó eséllyel akkor se jut vissza a sztori. Ekkor azonban nem árt egy kicsit felderíteni előtte a terepet (vagyis néhányszor előtte tényleg csak olvasni beülni oda).

4. Hazamenés. Ezt azok tudják megjátszani, akik 20 percnél közelebb laknak a melóhoz, és nem dolgoznak olyan fasiszta munkahelyen, ahol törzsidőben szigorúan elvárják az irodában tartózkodást. Azért ezt heti egynél gyakrabban ne csináljuk, mert különben még feltűnhet valakinek, hogy hova járunk állandóan "ügyeket intézni". Külön nehézség ebben a megoldásban, hogy valamilyen indokkal vissza kell utasítani a közös kávét a kollégákkal ebéd után (ugyanis a "Kávét? Ugyan már, skacok, alvás előtt?!" elég rosszul hangzana :DDDD).

5. Végül ott van még a vécé, az irodai alvás "ha ló nincs, jó a szamár is" megoldása. Egyes cégeknél a vécén alvást hívják "kummantásnak". A vécében az a jó, hogy oda senki nem jöhet utánunk, illetve nem vonhat kérdőre, hogy mit csináltunk ott és mennyi ideig. Hátránya azonban számos van: egyrészt, ha nem padlótól tetőig érő válaszfallal van elválasztva a budi, akkor ugye ott vannak a szagok és hangok. Másrészt a nagyobb probléma, hogy a vécében nehéz olyan helyzetet találni, amiben minden izmunkat el tudjuk ernyeszteni, enélkül pedig nehéz elaludni. Itt nincs mese, magunknak kell kikísérletezni azt a pozíciót, amiben lábunkat a falra támasztva, hátunkkal az ajtónak dőlve valamennyire el tudunk lazulni.

+1. Ne bízz senkiben! Ez az irodai gerilla-hadviselés egyik alapszabálya amúgy is, de a kummantásra is vonatkozik. Mivel a munkahelyen alvás kiugróan termelésellenes tevékenységnek számít sok ember szemében, és egyébként is, az alvás alapvetően csak rólad szól, ezért ne dicsekedj el a kollégáid előtt a dologgal, hanem inkább tartsd titokban, és csak a legszükségesebb, téged fedező harcostársaidat avasd be titkaidba. Márcsak azért is, mert még a végén velük is meg kell küzdeni a főnök kanapéjáért egy alvásra teremtett, békés péntek délután...

És most rajtatok a sor, kedves olvasók: egyrészt pörgessétek a munkakedv-számlálót, másrészt osszátok az észt, ti hol alszotok a munkahelyeteken? 

munkaundorom: (5/5)
munkaundorotok: (4,2/5)

64 komment · 2 trackback

Címkék: nincs kedvem dolgozni alvás a munkahelyen


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr524622190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán a Dunába lövetné az állástalan diplomásokat 2012.07.02. 14:21:34

Tudjuk persze, hogy “nem úgy gondolta” ő a Duna elrekesztését az állástalan diplomások hulláival, nincs itt szó kérem szépen semmiféle “endlösung“-ról a munkanélküliség problémájának a megoldásában. Csak hát sajnos azt is tudjuk...

Trackback: Meg kell számolni a lovakat a kórházakban – ez Balog Zoltán minisztériumának az utasítása 2012.07.02. 14:14:34

A kötelező lószámlálás valamennyi, az EMMI irányítása alá tartozó költségvetési szervet érinti, így a kórházak gazdasági vezetői mellett a napokban valószínűleg a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság irodáiban, a börtönökben, a fegyházakban, az önkormán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 13:59:02

Nagyon jó írás, és nagyon illik ide a szélsőliberális bulizósfiatalok főoldalára (index.hu).

:D:D:D

Hajrámagyar! Magyarbüszkeség: munkautálat!

Hitelből úgyis mindig lesz pénzünk! :D
Ha meg államcsőd lesz, húzunk külföldre! :D:D:D

OkoskaTo:rp 2012.07.02. 14:14:26

A teljes közszféra a te haverod.

Andie 2012.07.02. 14:35:05

Áh, nálunk nincs szükség ilyen trükkökre. Itt mindneki alszik, ha úgy tartja kedve (7-en vagyunk egy nagy szobában, elválasztó ketrecek nélkül)
Jó kis hátradőlős, karfás bőrszékeink vannak, feldobom a lábam a gép tetejére, hátradőlök, és mehet a 20-30 perc szunyókálás.
Múltkor nyugis nap volt, nem jártak ki-be a kollegák, sikerült ebéd után 12.30 fele elszunditani, és 13.20 körül riadtam a telefon csörgésre.
Kollega még horkolni is szokott. Azon csak röhögünk, meg igyexünk ügyféllel úgy telefonálni, hogy ne hallatszódjon bele :)
Nálunk van hátradőlve alvós, előre bólogatós, asztalon oldalra elterülős...

Egyébként ezt figyelni, megtorolni, stb a legnagyobb hüjeség. Nem véletlen van a japóknál pihenőszoba az irodákban. Az ember nem képes 8 órán keresztül aktív szellemi munkát végezni (pl programozás). Vagy akkor az robot.
Egyszerüen egy húzós, prompt hibajavítós, kapkodós napon az ember úgy lefárad 8-tól délig, hogy kikapcsol az agya. Nekem ezen segit 20-30 perc sleep mód, hogy utána a délutánt aktivan tudjam tölteni.

schdl (törölt) 2012.07.02. 14:42:48

Ultimate tip (ellentmond a plusz egy pontnak): meg kell keresni a hasonszőrű közeli kollégáidat, akikkel együtt meetinget tervezel egy órára az egyik tárgyalóban, ahol mindenki tud aludni :D Hibátlan.

rohadjmegARCgeci 2012.07.02. 14:51:05

Aa wc-ben nem kell a földre ülni,elég ha lehajtod a buditetőt és magasra pakolva a lábaidat,kitámasztod magad!
Bár lumbágósoknak nem ajánlott ez a pozíció.D

Zozi79 2012.07.02. 14:55:04

Hú, nem szeretném leírni az alvással kapcsolatos problémáimat, nem is lenne elég hely. De egy tapasztalatot igen: ha nem alszom ki magam (minden nap, amikor órára kelek), általában fosul érzem magam. De ha van lehetőségem akár csak egy kicsit visszaaludni, miután fent vagyok pár órát, utána mintha kicseréltek volna. Időnként szoktam itt bent is azt, hogy lehajtom a fejem az asztalra és megpróbálok aludni. Csak addig, hogy "kirángjak", meg éppen elkezdek álmodni valamit, aztán úgyis felébredek. Általában ez nem több 5 percnél. Utána mintha újjászületnék. Nincs az a kávé, amitől ennyire felfrissülnék.

Körülöttem persze néznek, hogy mégis mi a f...t csinálok munkaidőben, pedig utána sokkal többre és jobbra vagyok képes a munkában.

Lehet, hogy nem eléggé érett a társadalmunk az ilyen problémák megfelelő kezelésére, pedig nekem ez bejön.

maestro1 2012.07.02. 15:01:15

Tőlünk délre nem véletlenül vezették be a szieszta intézményét. Volt egy időszak, amikor szerdánként délután 2-kor volt nálunk a heti meeting. Sokszor kifejezetten erőt kellett venni magamon, hogy egyáltalán nyitva bírjam tartani a szemem...

Gazuzem 2012.07.02. 15:02:26

A haverom receptje: leejtesz a lábad mellé egy tollat, papírt, pénzt stb., kicsit hátragurulsz a székkel, és lenyúlsz érte, mintha csak fel akarnád venni. Közben a homlokodat nekitámasztod az asztal szélének, a kezed lelóg, és ebben a pózban próbálsz durmolni. Ha valaki benyit, akkor gyorsan fel kell ébredni, és úgy tenni, mintha csak éppen most hajoltál volna le a leesett tárgyért. Persze nem árt még egy kicsit matatni az asztal alatt, mert az alvásból frissen felébredt embert könnyű felismerni.

Dekatlon 2012.07.02. 15:04:28

@endike: hallodtad már a hatékony munka kifejezést? Aki aludni akar, az fáradt. Ha nem alszik, akkor használhatatlan, mert fáradt. Ezen nem segít a magyar főnökök szent mantrája az "akkoris!"
Ha alszik fél órát, utána hatékony, bőven behozza amit átaludt. Furcsa, új gondolatok, mi?

Dekatlon 2012.07.02. 15:07:41

A parkoló kocsid is jó hely... csak nem árt, ha picit távolabb parkolsz.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 15:07:49

@Dekatlon: hát én kb 15 éve dolgozok, és akiktől ilyet hallottam azok nagy lógós, nem hatékony dolgozók voltak

de persze tudom, hogy ez a jövő :D
(legalábbis az államcsődig és világanarchiáig, ami hamarosan elkövetkezik az olaj elfogyása miatt)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 15:16:25

Az előző melóhelyem ugyan ne iroda volt, de nagyon jókat lehetett éjszakásban aludni... :)
Simán bealudt az egész éjjeli műszak, ha nem volt sok meló. Éjfélre kész volt minden, aztán székeken, asztalokon...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 15:17:54

@schdl: Legnagyobb ötlet! :D Hivatalosan bejegyzett megbeszélés, ha zárt a tárgyaló, akkor simán működik ;)

zsoltix 2012.07.02. 15:33:21

@Gazuzem: Azért az asztal széle is nyomot hagy az ember homlokán. :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 15:37:26

@Dekatlon: ilyen "ne keményen dolgozz hanem okosan" dumát is lógós, lusta és szakmailag nulla dolgozóktól hallottam csak eddig

egyhazafi 2012.07.02. 15:37:28

Pár pont kimaradt:
1.
Foglalj időpontot egy kamu megbeszélésre (Min40 perc) és máris van szabad tárgyalód

2.
Válasz olyan tárgyalót, amit tuti, hogy ritkán használnak. Nálunk ez a videokonferencia terem. Ezt csak a nagy vezetők használják előre jelzett időpontban. Mások a közelébe sem mernek menni.
Hátrány,ha valaki bejelentkezik csak poénból, jó ha le van takarva a kamera.

3.
Bizonyos nem vezetői pozícióknak is van előny. Olyan szobákba, termekbe lehet bejutni, ahová a dolgozók nagy részének nincs belépése. Telefonközpont, kisebb rendezők. Ide a 800 fős cégből max ha 6 embernek van belépési joga. Itt 40-50+ perceket is lehet gond nélkül aludni.

4.
a 3. pontban felsorolt helyeken a szex is könnyen megoldható. (Természetesen csak megfelelő test tömegindexszel rendelkező kollégákkal)

johnny66 2012.07.02. 15:40:45

@endike:
Ha valaki nem dolgozik hatékonyan, akkor lehet figyelmeztetni, vagy adott esetben kirugni.
Fontos: de nem azért, mert elaludt munkaidőben.
A kettő nem feltétlenül következik egymásból. pl. lehet, hogy annyival tovább marad délután, vagy a munkája jellege eleve lehetővé teszi.

Egyébként az érdekes, hogy a munkahelyen alvás rögtön leveri a biztosítékot, de attól, hogy munkaidőben kiugrok a postára, autógumit cserélni, stb, senkinek a szeme sem rebben...

A témához: nekem a hazamenés, vagy -ha messze volt a munkahely- a kocsi a módszer..
Éjszakai műszakban persze az iroda is, de az más..

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2012.07.02. 15:48:04

Volt egy rész a Seinfeldben, ahol George fejlesztette tökélyre a munkahelyi alvást.
http://www.youtube.com/watch?v=W__qCFWi1KA&feature=player_embedded#!

AzHofi 2012.07.02. 16:06:28

@endike: az olaj nem fog elfogyni, csak drágább és drágább lesz, szépen fokozatosan. Nem lesz nagy ünnepség, amikor az utolsó csepp olajat becseppentik az utolsó autóba és az utolsó koldusszegény olajsejk még driftel egyet utoljára.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 16:13:00

@AzHofi: Az "elfogy az olaj" kifejezés nem szó szerint az olaj elfogyását jelenti, hanem annak a jelentőségét, hogy...

áh, mindegy...

AzHofi 2012.07.02. 16:13:57

@endike: ha nem is nekem, de a többiek kedvéért kifejtheted ha tudod... :-)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 16:14:10

@johnny66: szerintem a kiugrok postára (1 óra), ebédelek (1 óra), autógumit cserélek (2 óra) és társai sem ok

sőt, a "tovább maradok cserébe" is általában csak kamu dolgozást szokott jelenteni

de persze hajrámagyarértelmiség!

nem várt fordulat 2012.07.02. 16:36:21

simán lehet asztalra borított fejjel is aludni. ha valaki meg felébresztene, vagy kérdőrevonna, csak annyit kell mondani: imádkoztam :)

viccet félretéve, a wc a legjobb, ha már muszáj, de azért erről egy posztot írni.

munkahelyen munkára megfelelő állapotban kell megjelenni, és dolgozni. kész. vagy, még az interjún megbeszélni, hogy márpedig ebéd után neked szükséged van fél óra pihenőre.

ilyen hőségben egy kiadós ebéd után mindenki bágyadt, nem csak te.

TH 2012.07.02. 16:49:46

@endike: igen, csak az dolgozik rendesen, aki 9-től 5-ig a helyén ül.

Dekatlon 2012.07.02. 16:50:42

@endike: én elég sok szakmailag nulla szorgalmast láttam már. Sőt! Volt olyan, aki ha szabadságra ment, a cég teljesítménye megugrott, mert addig se baszott szét semmit a nagy szorgalmában ész nélkül. Valahogy ilyennek képzellek, de persze ez csak feltételezés :)
Rakjál el olajat.

baggins21 2012.07.02. 16:57:17

Fú endike, te valami nagy sztahanovista, munkafasiszta felsővezető lehetsz..

TH 2012.07.02. 17:02:43

@baggins21: endike speciel viszonylag kreatív munkakörben dolgozik, ezért nem értem, hogyan írhat ekkora marhaságokat. De azt hiszem, egyszerű következménye a felsőbbrendűségi komplexusának. :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 17:13:12

@TH: tévedsz, még az sem garancia semmire :D

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 17:14:02

@Dekatlon: ilyennek képzelsz? vagy inkább csak mocskolódsz?

persze a mocskolódás a másik magyarbüszkeség a munkautálat mellett

Netszamuráj 2012.07.02. 17:16:53

@endike: Te beszélsz mocskolódásról, baszod? Minden szavadból süt a gyűlölet, az általánosítás, a frusztráció, a beskatulyázás. Bulizós fiatalok, magyar értelmiség, stb., stb.

VIZSGÁLTASD KI MAGADAT EGY ORVOSSAL!

bőrmók 2012.07.02. 17:19:47

ha valaki eltünteti innen ezt a jómunkásembert, majd szívesen hozzászólok én is a témához

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 17:25:46

@Netszamuráj: akkor neked az is mocskolódás, ha azt mondják hogy a magyarok irigyek?

magyarul nem lehet szerinted teljesen nyilvánvaló általánosításokat kimondani (tehát nem mocskolódást, hanem általánosítást, ami bizony sokszor hasznos és igaz)

hejj, kényelmes szocializmus...

bőrmók 2012.07.02. 17:30:37

Na, szóval az az alvás is tud pihentetni, mikor a székeden ülve néha egy-két másodercre bealszol, az ébrenléti fázisokban pedig mozgatod a kurzort, vagy lapozgatsz/görgetsz valami SZKRÍNT. Ezt csinálod fél óráig, néha csodát tesz.

OftF 2012.07.02. 18:44:06

@endike: Egyáltalán nem mindegy, hogy ki tudod-e fejteni a gondolataidat, vagy sem.
Eléggé megalapozza az emberek rólad alkotott véleményét, s ezen keresztül a hitelességét is. Ha most nem mondod el, mire gondolsz, akkor kidobtál egy csomó időt te magad is, mert az olyan, mintha nem is írtál volna semmit.
Ráadásul munkaidőben :)))))

Tájfájter 2012.07.02. 19:08:04

Japán (és más távol-keleti) kultúrában a munkahelyi alvás úgy néz ki hogy:

Japán kollega bejön dolgozni, mivel semmihez nem ért, ezért látható módon szorgalmasan és gyorsan tevékenykedik valamit. Ha ránéznél a monitorára azt látnád, hogy baromi gyorsan olvassa aképernyőt, de ha kicsit jobban figyeled rájösz, hogy NINCS értelme annak amit éppen csinál.
MIvel nem tudja elvégezni a munkáját, bent kell maradnia túlórázni. MIvel a főnökei se dolgoztak egész nap, ezért mindenki túlórázik és 12-14 óra alatt csinálják azt meg, amit egy átlagember 5-6 óra alatt.

Másnap bejön, és mivel sokat túlórázott elszundít. A főnöke kicsit aggódik érte, mivel előző nap milyen sokat dolgozhatott, ezért nem ébreszti fel, hanem ő is bóbiskol egy kicsit.

Ébredés után rájönnek, hogy szart se csináltak egész nap, ezért bent maradnak túlórázni...

Aztán keződik minden előlről az alvásos nappal :)

Sákif za morro? 2012.07.02. 19:22:28

A kettővel ezelőtti munkahelyemen a szerverszobába jártam aludni. Az informatikus srác a haverom volt. Tartottunk bent két fotelt, ott a kutya nem zavart. Az eggyel ezelőtti munkahelyemen már nem volt ilyen jó a helyzet, mert a szerverszoba átjáróház volt. 1 hónap szenvedés után rájöttem, hogy a mélygarázs tulajdonképpen a legjobb hely alváshoz. A biztonságiakkal leboltoltam egy helyet a legalsó szintre, egy különálló beugróba, mondván nagy az autóm és nem kényelmes parkolni vele más helyeken. Utána csak lementem és annyit aludtam, amennyire csak szükségem volt. Néha gépet is vittem magammal filmet nézni. Most saját irodám van zárható ajtóval. Kérdés? :-)

endike: Mé' nem takarodsz innen a kurva anyádba? Ha nem tudsz értelmesen hozzá szólni, akkor miért nem maradsz inkább csendben?

captpicard 2012.07.02. 19:26:24

Magyarországon mindenki irodában dolgozik ?

Girhes Joe 2012.07.02. 19:34:43

@captpicard:

Gondolom alvás szempontjából nem túl releváns a buszsofőr, a kohász vagy a tescopénztáros állás...

Reggie 2012.07.02. 19:41:34

Aki napi 8 orat van a munkahelyen, annak semmi oka sincs aludni.

irodai gerilla 2012.07.02. 19:57:01

ja, vazzz, azt néztem, hogy épp endike osztotta itt az észt a legjobban a kemény munkáról, holott az adatlapját böngészve elég jól látszik, hogy az egész napját kommenteléssel töltötte, ahogy mostanában szinte mindig.

Mondjuk látom endike, beleolvastál korábbi posztokba is itt a munkakedven, szóval valami hasznosat azért mégiscsak csináltál :DDDD

satch 2012.07.02. 20:14:16

Én így alkalmat keresve nem szoktam aludni munka közben, de amikor szöszmötölős meló van akkor ebéd után 1-2 órával beüthet a kóma és egyszerűen képtelen vagyok ébren maradni. Ilyenkor vagy kimegyek kicsit pl. boltba, hogy járjak egyet vagy egyszerűen bealszok. :) Van, hogy csak egy pillanatra, de volt már, hogy hátradőlve vagy asztalra borulva aludtam el. Max. 10-20 perc legrosszabb esetben, de általában még annyi se. Közvetlen kollégákat biztos nem érdekli, ha meg valaki bejön arra fel szoktam ébredni, de azzal sem nagyon foglalkoznék ha észrevennék, nálunk az számít, hogy meglegyen a meló és amúgy sem olyan munka ami vezényszóra végezhető.

@endike:
Szerintem akkor te ne nézd meg pl. a Google vagy a Microsoft és egyéb nagy cégek irodáinak bemutatását mert agyvérzést kapsz ha meglátod a pihenőszobát a fotelekkel meg a játékokkal :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.07.02. 20:19:29

@satch: MS és Google? A két legsikeresebb és leggazdagabb cég?

Tehát ez azt jelenti hogy itt Mo-on is megtehetjük azt amit ők? XD

túrósfaszúkurvaisten 2012.07.02. 21:15:04

bár elismert "munkaidőbennyugodtanalvó" vagyok, de minden elismerésem az értekezleten elalvóknak

Sákif za morro? 2012.07.02. 21:15:44

@Reggie: De aki be van jelentve 100000-re és/vagy 6 órára, akinek ki kell tölteni minden hónapban a kamu jelenléti ívet, aki a 6-8 órás bejelentés ellenére 10-12 órákat dolgozik (esetenként hétvégén is)úgy, hogy túlóra pótlék helyett seggberúgást kap, ha jelzi az ellenérzéseit a dologgal kapcsolatban, annak a minimum, hogy így, vagy úgy meglopja a munkaadóját.

Reggie 2012.07.02. 21:26:22

@Vérfürdő Bill: Ez nem is kerdeses.
En a napi 8 oraban seggvakarokra gondolok, mint pl. az allami alkalmazottak jelentos resze, BKV-s irodistak, stb.

Dr. Cica75 2012.07.02. 22:15:00

Mi a videostudioban szoktunk aludni, mivel ugye sotetszobakent is funkcional (ha kikapcsoljuk a kurva nagy fenytablokat).
Egyebkent nalunk senki nem szol, ha munkaidoben alszol, mert:
1., Inkabb aludj fel orat, minthogy egesz nap almosan csak a rezet basszad
2., Teljesitmenyt merunk nem munkaidot, mert nem portasokat alkalmazunk. Akar alszol, akar nem, a melodat mindenkeppen el kell vegezni idore.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.07.02. 22:38:08

Azt mesélje el valaki, hogy nyolc óra munka miért olyan sok és miért nem lehet végigdolgozni... Éjszakai műszakot értem, borul az ember bioritmusa, de nappal?

Lustaság/más fontosabb/nem érdekel/fáradtság akármilyen okból?

MT: Munkahelyen munkára képesen kell megjelenni (amint feljebb írta is valaki). Azaz kiphienten, stb. Akinek ez nem megy, az csináljon valami mást; ne dolgozzon, ne ott, ne azt. A fizu persze jó... Ugye, csak dolgozni ne kelljen.

Maxim_Isayev 2012.07.02. 22:53:07

Gyárban munkásként: bemásztunk a Salgó- polc alsó lapjára ahol törlőrongyokból csináltunk fészket.
Bányában: kerestünk egy félreeső tárnát és két deszkát: egyik a segg alá, másiknak támaszkodni. Arra kellett vigyázni, hogy le ne késsük a műszak végét.

Maxim_Isayev 2012.07.02. 22:54:29

@ErtelmetlenSzajkarate:
Mondjuk ha négykor kelsz, hogy elérd a munkásbuszt a reggeli műszakhoz.

Maxim_Isayev 2012.07.02. 23:06:45

@ErtelmetlenSzajkarate:
Korábban létezett folyamatos munkarendben a "rövidváltás" intézménye: leadtad az éjszakás műszakot reggel hatkor, zuhanyzás, öltözés, buszozás haza, aztán délután kettőkor meg felvetted a délutánost. Ja, és persze akkor buszozás-beöltözés is volt előtte.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.03. 10:18:12

@karacsi_maci: Monkára megfelelő állapotban én szinte még sosem mentem dolgozni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.03. 10:20:46

@Maxim_Isayev: Létezik ez most is, csak nem legális.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.03. 13:12:45

Mellettem arról pofázik 3 picsa, hogy hova szoktak síelni járni.
Mélyen átérzem a problémáikat. Nyaralni sem voltam tizenéve, síelni meg sosem.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.07.04. 07:18:11

képzeljétek, az előző munkahelyemen (nagy multi) volt összesen 12 pihenőszoba. mondjuk 1300 emberre vetítve ez nem olyan sok, főleg, ha ebéd után próbálsz kummantani egy fél órát. olyankor nagyon frusztráló végigkilincselni az összeset, amik természetesen foglaltak.

P1sty 2012.07.10. 23:25:27

Teljesen igazad van mindenben, Endike!

Hát ez hihetetlen, hogy mennyi naplopó van itt! Ezért tart itt az ország, ahol tart!

Tiszta szégyen maga ez a blog is, hogy népszerűsíti a henyélést, lógást. Tipikus magyar viselkedés, alig dolgozunk, aztán sírunk, hogy kevés a pénz, sok az adó! Szintén tipikus magyar viselkedés, hogy ezzel is meglopjuk a munkaadónkat, aki a megélhetésünket biztosítja, egy csomót adózik utánunk, stb... És persze az államot is, a többi állampolgárt is!

Bezzeg nyugatabbra, meg Amerikában 10-12 órákat simán dolgoznak naponta, zokszó nélkül. Nem véletlen, hogy az USA, Németország, Franciaország mind előttünk jár.

Szégyelljétek magatokat! Azt már ne is említsük, hogy mind irodisták vagytok. Ülve rendes munkát nem is lehet végezni, ne mondja senki, hogy abban is el lehet fáradni! És még aludtok is, MUNKAIDŐBEN! Eszem megáll!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.11. 13:33:00

@P1sty: Hát, miután megemelték a fizetésem, majd következő hónapban visszavették, és még azt is visszakérték, amit pluszban kifizettek, és mindezt úgy, hogy semmi indokot nem mondott rá a HR, majd biztos dolgozni fogok.

Kapja be az összes léhűtő nyalógép, akik szerint emiatt nem megy az ország.

Most komolyan azt gondolod, hogy majd attól lesz jó a GDP, meg lendül fel a gazdaság, ha te egy akármilyen multi irodájában dolgozol, mint az állat, hogy kivigyék a nyereséget az anyacéghez? Naív vagy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.11. 13:34:02

@P1sty: Amúgy itt is végigdolgoznak emberek 12 órákat, de azért más kérdés, hogy milyen feltételekkel.
(Dolgoztál már gyárban?)

P1sty 2012.07.14. 23:41:19

@ColT: Akkor mi a faszomért csinálod? A fizetésed nem csökkenthetik, csak ha aláírod. Miért írtad alá? Senki nem kényszerít, hogy ott dolgozz, önszántadból teszed.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.07.16. 14:23:57

@Gergő77: A tescopénztáros meg beállhat egy ilyen éberallvás nevű dologba, a sok monoton pitty, pitty, piity, és visszajáró kivétele a kasszából nem olyan megeröltető feladat, az egyik processzormagot simán elküldheti aludni.

A buszsofőrnek nehéz, tényleg nehéz.

@endike: Igen, megtehetjük amit a MS, és a google. Mert a kipihent, stresszmentes alkalmazott jobban, gyorsabban, pontosabban dolgozik. Nem azért tehetik meg, mert gazdagok, hanem azért gazdagok, mert megtették.

@ErtelmetlenSzajkarate:
"A fizu persze jó... Ugye, csak dolgozni ne kelljen." NNa, akkor csak egyetértünk valamiben. Én nem a munkának élek, de szeretnék is megélni valamiből. Ha van olyan munkaadó, aki elvisel alvósan, lógósan, és még meg is fizet, becsületből vissza kéne utasítanom, hogy neeem, köszi, én inkább munkanélküli akarok lenni? Nem. Elmondom, azért visel el, mert szüksége van a munkámra. Az irodai meló nem mindig szalagmeló. Elfoglalt/kevésbé elfoglalt időszakok váltják egymást.

@P1sty: Aw, wow, ezt így 1-1ben copy-paste a modoros blogra! Nagyon jó a humorod mester!

P1sty 2012.07.17. 00:03:21

@Eltévelyedés: Köszönöm, örülök, ha valaki értékeli! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.17. 09:20:22

@P1sty: Persze, ha felmondok, majd csak úgy lesz másik munkahelyem.
örülök, hogy van melóm.

Ha nem írom alá a szerződést, akkor csak azt érem el, hogy nem lesz munkahelyem, máskülönben meg bejelentett állás, nem baszogatós, nem hajtós. Hülye lennék otthagyni. Különben csak a megemelt fizumat vitték vissza az 1 hónappal korábbira. Ami nem is gond, mert annyiban állapodtunk meg, csak azt lenne jó tudni, hogy akkor miért emelték meg?
süti beállítások módosítása