Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.06.22. 22:33 irodai gerilla

Gerillahadviselés az irodában

Utálunk az irodában lenni, és nem érdekel minket a munkánk. Ez eddig oké, azonban az ember már csak olyan, hogy vágyik az önkifejezésre, arra, hogy érzéseit, gondolatait megossza a világgal. Csakhogy ha nem akarunk munkanélküli homelessként az utcán éhenhalni, akkor munkaundorunkat soha semmilyen körülmények között se mutassuk ki odabent nyíltan!

Szerencsére azonban ez nem jelenti azt, hogy a melóhellyel szembeni ellenérzéseinket "az iróasztalfióknak" termelnénk, és itt jön be a képbe az irodai gerillahadviselés. Ezen az olyan típusú kisebb munkahelyi csínytevéseket értem, amelyek:

1) Nem ártanak komolyan senkinek sem, DE...

2) ...alkalmasak az iroda szokásos rendjének és nyugalmának megzavarására. és így elegáns módon fejezik ki a rendszerrel szembeni ellenállásunkat...

3) ... valamint nulla az esélye, hogy kellemetlenségünk legyen belőle!

(Mondanom sem kell, hogy az 1-es pont nem a munkáltatónk iránti felelősségérzetből került be, hanem önérdekből: a komoly károkat okozó dolgoknak ugyanis általában utánajárnak, és hát addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik: holmi forradalmár lelkesedésből nem érdemes kirúgatni magunkat).

Szóval a dzsungelben megbúvó gerillák példájára meglapulunk, alkalmas időpontban lecsapunk, majd azonnal visszavonulunk, mielőtt a "kormányerők" (főnök, compliance, stréber kollégák) felfedeznék az esetet. Ettől a rendszer megdőlni ugyan nem fog, de legalább egy kis öröm vegyül a gályázásba.

A lényeg, hogy észrevétlen akciókkal növeljük a rendetlenséget. Például hagyjunk egy fél bögre kávét a közösen használt bloomberges gép mellett, és mulassunk jól rajta, hogy még három nap múlva is ott van (az ilyen műveleteknél számíthatunk egyrészt a kollégák jóindulatára - "biztos valaki még visszajön érte" - másrészt a nemtörődömségükre- "há' nehogy már én takarítsak mások után"). Tegyünk be egy bontatlan ásványvizes üveget a dohányzó szobába, azt biztos nem viszik el a takarítónők napokig se. Forgassuk el fejjel lefelé a kilazult liftgombokat. Rejtsük el a közösen használt gépeknél az Officeban a mentés ikont (Eszközök/Testreszabás/Parancsok) és tárjuk szét tanácstalanul a kezünket, ha a kollégánk épp tőlünk kér emiatt segítséget.

Egy korábbi munkahelyemen osztályonként csak egy internetes gép volt (ja, találós kérdés: na melyik az a köcsög, spúr, paranoiás magyar nagybank, amelyiknél az alkalmazottaknak nem adnak netet, csak osztályonként egy közös gépen?), szóval volt a közös netes gép, és sok elővigyázatlan kolléga bizony le is mentett a desktopjára mindenféle szarokat. Ez hatalmas hiba volt, ugyanis én könyörtelenül átneveztem a lementett doksikat kicsit "kifejezőbb" nevekre: pl. kép a kolléganő aranyos kislányával és még aranyosabb kiskutyájával (kicsikeim.jpeg-ből lett kisribanc_és_afenevad.jpeg) vagy motorcsónak a kollégával a Dunán (korhadt_lélekvesztő_dagadtrészeg_matróz.jpeg). Egy-egy ilyen jól sikerült átnevezés után néha már képes voltam úgy érezni: bazzeg, ma nem hiába jöttem be dolgozni! :DDDDDDD

Szóval fegyverbe, sorstársak, mai szavazás helyett ezúttal nyílt kérdést intézek a kommentelőkhöz: ti mivel fejezitek ki munkaundorotokat az irodában?

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr792102277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vic_ 2010.06.23. 07:30:17

Direkt a másik szárnyba nyomtatok, mert az messze van és addig sem ülök itt. :)

kisa 2010.06.23. 11:40:59

Juszt is berakom a szanaszét heverő kávézaccos, kólabarna, cukorragacsos bögréket a mosogatógépbe. Sőt, letörlöm a pultot. Juszt is rálocsolom a maradék ásványvizeket a növényekre. Juszt is kidobom a menetkész kajákat a hűtőből. Juszt is teszek új vécépapírt a tartóba.

Ha majd egyszer lesz munkám. :-)

jtinfo 2010.06.23. 23:55:24

Nem ér elvenni az ötletem!
Nyári munkán voltam egy bankban (undorító zöld sálat kellett viselnem) és én is átnevezgettem a lementett személyes fájlokat. Sokszorosan sértve voltam a fizetés miatt. Aztán ráébredtem, hogy biztosan azért, mert minden napra jár valami kis cirkusz (ennek az árát ugye eleve levonták tőlem). Mindig úgy mentem el, hogy ma sem hiába jöttem be. Amikor lejárt a szerződés megjegyezte a közvetlen felettesem, hogy nagyon elégedett velem, mert én voltam az egyetlen, aki egész nap mosolygott :)

Vintage_Lady 2010.06.25. 11:58:34

Pff..a mostanit szeretem, mert könyvtárosi munka, de az előzőek...jájj!
vodafone, Budapest Bank, Argosz-biztosító, és CIB bank. a felvételi vizsga (beszélgetés) is már durva volt: érdekli Önt a bank-szféra? mit tud a cégünkről? nem tudom, miért nem értik meg, én csak dolgozni akarok egy qrva cégnél, az nem az életem, kényszerűen eltöltök ott 8-9 órát, aztán csókolom, hagyjanak már békén!!! mi közöm a szaros céghez? nem őket képviselem! Durva

Vintage_Lady 2010.06.25. 12:00:59

@Vintage_Lady: meg a másik, hogy én hétvégén,éjjel-nappal a cég "reklámja" is vagyok ahogy bulizom, vagy utazom, én a cégé vagyok..:D :D :D és képviselem őket állandóan! nem véletlenül szedtem le a nevem a wiwről, hogy a munkatársak NE találjanak meg, a főnökök ne nézegessék a képeim, ne lássanak bele az életembe. hányszor, de hányszor volt, hogy felhívtak hétvégén, szabin a szaros céges ügyek miatt! az ember lánya/fia NINCS tiszteletben tartva.....

WFR 2010.07.19. 14:19:28

"Rejtsük el... a mentés ikont...tárjuk szét .... a kezünket, ha a kollégánk ... tőlünk kér ... segítséget."
Na ez volt a nap vicce, jót röhögtem. Milyen lúzer társaság az aki csak ikonból tud menteni?!
Amúgy működik XD
süti beállítások módosítása