Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2011.08.12. 10:29 irodai gerilla

Förtelmes a Förtelmes főnökök

Tegnap megnéztük a Förtelmes főnököket, tudjátok, a most futó filmet, amiben a beosztottak meg akarják ölni az elviselhetetlen főnökeiket. Hiába ígéretes a trailer, a film szerintem nagyon szar, nem ajánlom senkinek, max. esetleg letöltésre, de fizetni nem érdemes érte.

Nem is csak a nyilvánvaló dramaturgiai meg logikai hibákra, meg a - néha még nekem is bántóan :DDD - közönséges poénokra gondolok, hanem, hogy úgy mondjam szakmai szempontból se állja meg a helyét. Mint beosztottként és kisfőnökként egyaránt harcedzett irodai patkány mondhatom, hogy se ilyen óvodás szinten szopató főnökök, se ilyen tökkelütött beosztottak nincsenek a világon. Ahogy az igazi boxolók legyintenek a Rocky-ra, az igazi autisták pedig az Esőemberre meg a Forrest Gumpra, ugyanúgy legyintenek az igazi irodai rabszolgák erre a limonádéra.

Kezdjük a főnökökkel: az igazán rohadék vezető sokkal kifinomultabb és kegyetlenebb módon szivat, minthogy megkínál itallal, aztán közli, hogy alkoholista vagy, végül magát nevezi ki helyetted kisfőnöknek is. Mi ez ahhoz képest, amikor a főnököd pl. egyszerűen lenyúlja a munkádat és azzal villog felfelé, míg ha valamit elcsesz, akkor meg rád tolja vissza a felelősséget. Bazz, most tényleg attól legyek rosszul, hogy valakinek egy Jennifer Aniston kinézetű nimfomániás nő a főnöke, aki könyörög neki, hogy leszophassa az irodában?! Ugyanmár...

Ami pedig a beosztottakat illeti: el kell ismerni, hogy tényleg sok birka áldozattípus gürizik a műhelyekben és irodaházakban, ez a blog részben ezért is született, hogy megmutassuk nekik: nem a munkahelyi terrorba kell a posztokat küldeni, hanem jó gerilla módjára ellen kell állni, és jót szórakozni rajta (lásd még ezt és ezt). Nade azért ilyen balfasz beosztottak, akik összeszarják magukat, mert a főnökük megfenyegeti őket, hogy rossz ajánlólevelet ír róluk, még nálunk sincsenek.

Vajon miért nem készítenek egyszer végre filmet az igazi irodai gerillákról?! Biztos azért, mert minden filmstúdió csúcsán is ül valami rohadék, hatékonysághajhász főnök... De hát ez van, kedves gerilla bajtársaim, a mi sorsunk nem a hősies pátosz a vásznakon, hanem a csendes, kitartó aknamunka. Végül is kinek kell 15 perc hírnév, ha összességében éveket tölthetsz pl. fizetett netezéssel a munkahelyeden :DDDDD

(Ja, az igazság kedvéért azért jegyezzük meg, hogy Jennifer Aniston, Kevin Spacey és Jason Bateman szépet alakít, a színészek jók!)

4 komment

Címkék: Ezt inkább munkaidőben nézzétek!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr163147106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liya 2011.08.16. 11:28:13

Azért a Hivatali patkányokról ne feledkezz meg, jó film a témában.

irodai gerilla 2011.08.16. 13:23:21

@liya: bevallom, nekem az se tetszett annyira, bár van benne néhány hatalmas jelenet (pl. amikor szétverik a nyomtatót), de azt leszámítva én azt is az elszalasztott lehetőségek táraként éltem meg...

liya 2011.08.16. 14:02:35

@irodai gerilla: van még benne egy-két jó jelenet, pl halpucolás a tcp vagy milyen jelentéseken :D ezt csak az érzi át igazán, aki 8 órán keresztül gubbaszt egy monitor előtt, és mindennap ugyanúgy telik. de valószínűleg ilyen emberek nem írnak forgatókönyveket..

rettentó 2011.08.24. 17:14:21

A Hivatali patkányok jó. A mindennapos háború az elviselhetetlen munkatársakkal... Csak az ügyfelek hiányoznak belőle.
süti beállítások módosítása