Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2012.06.30. 07:32 irodai gerilla

A főnök asszisztense (vendégposzt)

Tegnap este megvolt az egyik nagyfőnök asszisztense, nem mondom, hosszú és költséges projekt volt, de most már kipipálva, fantáziát azt nem nagyon látok benne, szóval ennyi elég is volt, majd elmondom neki valahogy. Mondjuk emailben, mert az olyan személytelen, mint a kapcsolatunk volt. Innen is jutott eszembe, hogy mai beírásom témája legyenek a főnöki asszisztensek.

 

Nekem már hosszú ideje az a nézetem, hogy ezek a vezetői asszisztensek külön állatfajt képviselnek, mondjuk hogy párhuzammal éljek, olyan a viszonyuk a normál dolgozókhoz, mint a neandervölgyinek a homo sapienshez, vagyis az egyikből nem lett semmi, a másik meg még mindig létezik és szaporodik.

 

Fiatalon nagyon vagány dolog lehet, különösen az egyetemről, főiskoláról kikerülve egy fontos ember bizalmas dolgait intézni. Félfeudális országunk egyébként is mostanában mindig a portások és kapuőrök országa volt és hát ha már az égi Mennyország kapuja foglalt, a földijét még lehet őrizni. Abból úgy is van több. Az előző munkahelyemen a roppant idegesítő (fasisztának mondanám, ha nem lett volna megrögzött szocialista örökség) Marika még nyugdíj előtt nem sok évvel is szívesen éreztette velünk, hogy milyen sok múlik az ő jóindulatán a vezetőnknél. Marikának olyan stílusa volt, mint egy lópokrócnak, ami illett is mind a munkahelyemhez, mind a főnökömhöz. Ő a tipikus példája annak, hogy mi lesz azokkal a vezetői asszisztensekkel, akik nem váltanak időben és beleöregszenek a hajdan kényelmesnek tűnő pozíciójukba.

 

Mi jellemzi a fiatal asszisztenseket? Fiatalok, egyedülállóak, jól keresnek (persze 30 évvel később is ugyanannyit fognak, de minek ennyire előre látni?), gyakran összejárnak, de persze utálják egymást, pénzüket az utolsó fillérig elköltik drága ruhákra, étkezésekre, bulikra, desszertekre, 30 körül férjhez mennek vagy egy szerencsétlen flótáshoz vagy összejön karrierpályájuk csúcsa és valamelyik vezetőnek nem csak röpke percekre, lopott órákra válnak örömeik forrásává, hanem azoktól megfogannak és hozzájuk felemeltetnek (egy se kurva, mind királylány) és azután öröm és boldogság, ásó, kapa, nagyharang.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr582120019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tittok 2010.07.02. 09:10:36

Nagyon tetszik a fejléced

irodai gerilla 2010.07.07. 07:35:16

Neked meg csini a feneked :)

WFR 2010.07.19. 20:42:24

Hm, melyik Norton film az, ami idevág?
Nekem a témában ez az alap port.hu/suxxess_-_siker_mindhalalig_suxxess/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=74326&i_city_id=-1&i_county_id=-1 nem annyira ismert, viszont telitalálat.
süti beállítások módosítása