Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2017.01.02. 09:45 irodai gerilla

Reális újévi fogadalmak a munkahelyedre

Az új év egyúttal az újévi fogadalmak ideje is. Ennek a műfajnak az egyik legidegesítőbb altípusa a munkánkkal kapcsolatos újévi fogadalmak, amikhez a tippeket ilyenkor sajnos szakmányban ontják ránk a net legaljasabb, legmanipulatívabb pöcegödrei: a karrierblogok. Az olyan oldalakra gondolunk, mint például ez is - nem is ajánlanám, hogy a linket megnyissátok, hacsak persze nem a kommentszekciót akarnátok széttrollkodni :DDDDDD.

Normális ember számára a napnál világosabb, hogy a legtöbb ilyen hagyományos (office-)munkával kapcsolatos újévi fogadalom tiszta idő- és energiapocsékolás. A legtöbbnél ugyanis már a célkitűzés is eleve értelmetlen, és persze a megvalósítás is teljesen irreális. Nézzünk ezekre pár példát:

  • "Otthagyom végre a szar corporate munkámat, és elmegyek megvalósítani önmagam". Ugye te is érzed, mennyire nevetséges vagy? Ha lenne az életedben bármi komolyan önmegvalósítható, akkor most is épp azzal foglalkoznál, ahelyett, hogy ezt a szennyblogot böngészed...
  • "Kevesebbet lógok munka közben a neten és a szociális médián". Végiggondoltad ezt rendesen? Ha kevesebbet neteznél a melóban, akkor sokkal gyorsabban végeznél a feladataiddal, és akkor mi lenne? Vagy hamarabb mehetnél haza, és akkor mindenki azt gondolná, lusta vagy, vagy pedig munkával kellene kitöltened a felszabaduló időd. Egyik rosszabb, mint a másik,
  • "Többet / lelkesebben / jobban dolgozom". Ugyan már, úgyse fogsz,
  • "Figyelek a work/life balance-re". Az van, hogy a valóságban ezt is a munkáltatók találták ki, hogy még eredményesebben, többet és jobban gályázzál nekik. "Work/life balance" is the new "work harder". Az igazság az, hogy a work/life hányados ugyanolyan, mint a szálló por koncentrációja: nem határozható meg olyan alacsony küszöbértéke, amiről biztosan ki lehetne jelenteni, hogy az alatt még nem árt az egészségnek.

Belátható tehát, hogy egészségesebb szemléletű irodai gerilla a fentiek helyett olyan fogadalmakat tűz ki, amelyek a munkahelyen eltöltött időt minőségileg is javítják számára. Például:

Boldog új évet és persze ellenállást, drága irodai gerilla sorstársaim!

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr9112088999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IT Knight 2017.01.23. 22:23:59

The blog is back. Ez jó hír, régen szerettem. Most már nehezebb azonosulni a szellemiséggel, mert:
- home office van. Alhatok bármikor és otthon gerillázni sem akkora flash
- ha mégis az irodában vagyok elég nehéz alulmúlni a többiek színvonalát. Mivel jelenleg kb lehetetlen a szakterületemen embert találni, a főnököm (aki az esetek 0.1%-ában van az irodában ) simán elnézné, ha aludnék az asztalnál. Még párnát is hozatna.

Valami jótanács?

irodai gerilla 2017.03.02. 23:30:44

Hm, fogós kérdés. Esetleg teszteld a tolerancia szintjét, mondjuk ilyen kérdésekkel, hogy: "egy vödör kokaintól jobban dolgoznék, tudnál szerezni nekem?" Aztán persze mondhatod, hogy vicc volt... Otthon egyébként nincs "főnök"? :

IT Knight 2017.03.24. 16:38:51

Nem rossz ötlet. Úgyis váltani tervezek, szóval lehet beprobalok valami mereszet.

Otthon csak en vagyok. Asszony irodaban dolgozik, a line managerem meg valoszinuleg whiskeyt vedel Irorszagban.
süti beállítások módosítása