Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2012.03.28. 23:22 irodai gerilla

Profi munkakerülők a Schmitt-ügyről

Bár blogunkat alapvetően a munkaundor önfeledt élvezetének szenteljük,  és távol áll tőlünk a politizálás, azért - sokoldalúságunkról tanúságot téve - bizony akadt már rá korábban is alkalom, hogy kitekintettünk a politika világába. Így például méltattuk Obamát, amikor neki se volt kedve dolgozni, valamint azt is kifejtettük, hogy egy észak-koreai munkatáborban valszeg nagyobb eséllyel tudnának minket munkára kényszeríteni, mint rabszolgatartónk a demokráciában: a hipperkorrekt, über-PC multi. Ezért a Munkakedv Blog egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ne foglaljon állást Schmitt Pál ügyében is.

Lássuk be, a helyzet nem egyszerű, mivel pro- és kontra érvek egyáránt vannak ebben a történetben. Egyfelől: ugye azért azt ne várja tőlünk senki, hogy majd épp most fogunk itt a kemény munkáról papolni. Másfelől azonban: bár kedvenc kommentelőim gyakran kifejtik, hogy mekkora egy semmirekellő, kártékony féreg vagyok, de az az igazság, hogy még én is magam írtam a diplomámat. Egyébként is: az egyetemen (de a melóban is), nem az a király, aki csalással ér el jó eredményt, hanem az, aki nulla felkészüléssel megy be vizsgára (meetingre), de van annyi esze, hogy kidumálja magát. Az legalább igazi és saját teljesítmény. (Egyébként is megmondtam már nektek ezerszer: csak a lúzerek meg a bukott csalók írnak a Munkahelyi Terror  blogra, az értelmesebbje csak simán szétunja magát a munkahelyén). Doktorizni különben is gáz, ahova én jártam egyetemre, ott alapvetően a leghülyébbek maradtak phd-zni. Arról már végképp ne is beszéljünk, hogy 50 felett milyen doktorok rohangálnak mondjuk egy bankban.

Van azonban itt egy nyomósabb érv is. Irodai gerillák iskolája, MCXLVI. lecke: soha nem szabad a tömegből és szürkeségből kitűnni. Ez az egyik alapszabály: a különcök, csodabogarak bármilyen stiklije sokkal gyorsabban feltűnik a főnököknek, mint a szürke öltönyös rabszolgáké. Hosszú hajad van, esetleg egy látható gitár tetoválással a nyakadon? Hiába jársz ki pontosan ugyanolyan gyakran cigizni, mint a kollégáid, a főnök tuti úgy fogja érzékelni, hogy na, a rocker Zsolti már megint bagózni megy. Olyannak kell lenni, mint a többiek, úszni kell az árral, márpedig irodai gerilla ösztönöm azt súgja a blogok áradata alapján, hogy az ár szerint Schmittnek mennie kell.

Szóval mindezt meg hányva-vetve osztottam-szoroztam és az jött ki, hogy a Munkakedv blog a felkelők pártjára áll. Schmitt Pál mondjon le!

De ha esetleg az Elnök úr megírná, hogy épp mennyire k. nem volt kedve akkoriban a kisdoktorijával foglalkozni, akkor egy vendégposztot tudunk biztosítani neki. Mostanában alig van időnk írni, úgyhogy úgyis minden mocskot lehozunk (lásd az előző vendégposztot is)...

38 komment · 1 trackback

Címkék: nincs kedvem dolgozni


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr774346924

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2012.03.29. 08:11:58

überkirály bejegyzés

göndördrót 2012.03.29. 08:25:26

milyen igaz a vizsgás kidumálás:D:D

ephudd 2012.03.29. 09:05:29

Tehát nem a szakdolgozatodat írtad magad, hanem a diplomádat? Na, erre a szintre még Plagibá sem jutott el: hogy ez neki nem jutott eszébe... Ha most elveszik tőle a doktori címet, gyorsan kinevezi magát akadémikussá és az összes magyarországi egyetem díszdoktorává...

mulire92 · http://bit.ly/H9LE4o 2012.03.29. 10:10:21

Szerintem akkor van jogunk ítélkezni mások felett, ha mi magunk bűntelenek vagyunk. Elég sok mindent letett az asztalra Magyarország érdekében amiről most nem beszélnek. Inkább most azzal foglalkozzunk, hogy felemeljük Magyarországot ahogy ők teszik http://kmdholding.com/huot0c6!

Manbeast 2012.03.29. 10:16:04

Ezeknél, csak az a profibb, aki be sem megy az egyetemre, mégis diplomás munkát végez pubikáim:D

irodai gerilla 2012.03.29. 10:30:45

@ephudd: te kibaszott buzi! A szakdolgozatot csak a stréber köcsögök meg tanársegédek hívják szakdolgozatnak, a normális emberek diplomának hívják, "megírtam a diplomámat", "beköttettem a diplomámat", így mondja mindenki. Szállj magadba, te ganajtúró...

Sittes Paja 2012.03.29. 10:38:44

Elvetták a diplomáját a mocsok állatnak!!!

16 igen 2 nem szavazattal!
azt a kettőt azonnal kirúgni!

hoesett 2012.03.29. 10:43:22

A szakdolgozatot csak a stréber köcsögök meg tanársegédek hívják szakdolgozatnak - nem összetéveszteni a SZAKDOLGOZATOT a DIPLOMAMUNKÁVAL :)

Netuddki. 2012.03.29. 10:44:32

@mulire92: Tévedel! Mindenki bűnös, de ettől függetlenül törekedni kell a jóra. Akik szem előtt vannak azoknak főleg. Na, röviden és tömören e miatt kell lemondania.
Azt meg kifejthetnéd bővebben mit tett le plagibá Magyarország érdekében. Persze ha csak nem az oldalad reklámozása végett írtál ide egy bejegyzést...

mulire92 · http://bit.ly/H9LE4o 2012.03.29. 11:09:31

@kovi1970: Hát mondjuk olimpiai bajnok, NOB alelnök volt amivel öregbítette Magyarorszá hírnevét a világban.

Sittes Paja 2012.03.29. 11:12:57

@mulire92: jah, azóta nincs sportdiplomáciánk, azóta szívatnak mindenhol.

shitt pál sportdiplomatai érdeme - sírás az EB rendezési jogának döntésekor...

"pedig előtte azt mondták ránk fognak szavazni"

stílszerűen akkor bukik meg shitt paja, amikor az általa elbarmolt EB-t rendezik :D

Netuddki. 2012.03.29. 11:19:33

@mulire92: shitplagi még messze nem volt ke, amikor az athéni olimpiával leírta a szememben magát. Azzal ahogy kiállt, azaz éppen nem állt ki abban az emlékezetes esetben a magyar sportolók érdekében. Duplán volt szégyen az országra nézve amit akkor művelt. Persze akkor is csak a saját érdekeit nézte. Neki is nagy szerepe volt, hogy 2 olimpiai arannyal kevesebbje van Magyarországnak. Ezek után kit érdekel, hogy ő is olimpiai CSAPAT bajnok volt.
Egyedül szegény Gyulai volt aki próbált valamit tenni az érdekükben.

Ja és kb. akkor íródott le az olimpia is. Mára az is csak egy pénztermelő, gazdag országok játszóterévé silányult...

Dr. NiChuck Norris sp. 2012.03.29. 11:32:48

@mulire92: Mégis pontosan mi az, amit lerakott az asztalra és kiérdemelte, hogy álamfö legyen?

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2012.03.29. 11:34:03

@mulire92: Ez stimm, de a politikai életben eddig sem volt és nem is lesz helye.

debreceni.blog 2012.03.29. 11:34:46

Az elnöki dopping és a törvény előtti egyenlőség

Ha utólag vissza lehet venni érmeket, akkor vissza kell venni a címeket is.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1963_elnoki_dopping_schmitt_pal

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.03.29. 11:37:30

Mai napig fülembe cseng Nemérdekel Zsolti kérése egy középfontos ZH előtt. Buzgó módon korán ott voltam, helyet foglaltam, hogy legjobban lehessen puskázni, és nyomtattam is magamnak anyagot. 10 perccel ZH előtt a folyosón zsolti érkezik, és megkérdezi mi az a papír a kezemben. Ez? Puska.
Te hé, figyi, fénymásoljár már egyet nekem!
És igen, két típusnak lett ötös a diplomája. Akinek nem volt élete és könyvek közt töltött 4 évet, (ők a nem talpraesettek, és kétszázbruttóért szopnak valami irodában napi 12 órában) és aki képes volt lehetetlen helyzetekből is IQ-ból nyerni. Zsolti és Én is. Mi vagyunk azok, akiknek van ideje blogolni a melóban, és nem kétszázért szívunk szigorúan 8 órát.

Amúgy szerintem Pali bácsinak maradni kell. Mert ha megy, akkor Viktor hitelesen tudja az erkölcs őrét játszani, lám, lemondattuk a megtévedt bárányt, tisztítjuk a közéletet, és bármennyire fáj, nemcsak az ellenre, hanem baráti erőkre is lecsapunk, ha a tisztesség úgy kívánja. Ezt pedig jó érzésű ember nem akarhatja, hogy ismét népszerű legyen a kicsi huszár.

Bélabáttya (törölt) 2012.03.29. 11:55:00

@mulire92: Egyrészt nem. Másrészt meg ő nem.

@Öltönyösrabszolga: Ettől még menjen nyugodtan...

Dour ® 2012.03.29. 12:03:36

@mulire92:
"Szerintem akkor van jogunk ítélkezni mások felett, ha mi magunk bűntelenek vagyunk. Elég sok mindent letett az asztalra Magyarország érdekében amiről most nem beszélnek."
1. Tudod, engem például nem tartanak el sok-sok millkóval havonta érdemtelenül.
2. Mi sok mindent, ami most "mindenki" hátrányára válik?
Bááár, elég csak egyet írnod.
De, ha lehet a saját szavaiddal.

Idet 2012.03.29. 12:03:40

Na, most aztán csülökre! Ha Schmittét átnyálazták, nyálazzák át másét is, mi lesz a jogegyenlőséggel?! Vagy nem tán politikai indíttatású az egész nemes felháborodás?
Lenne még egy-két ötletem, a ma is egzisztáló kádárkori nagymenők diplomamunkáit ill. kisdoktorijait illetően! Általános felülvizsgálatot követelek! (Csak ne lenne olyan uncsi az egész...)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.29. 12:09:05

"az értelmesebbje csak simán szétunja magát a munkahelyén"

Én viszonylag értelmesebb embernek tartom magam (naná, majd nem! ;) ). De én még egyetlen percig sem unatkoztam a munkahelyemen (sőt azon kívül sem). Sőt most kifejezetten szeretek munkába járni, mert többnyire érdekel, amit csinálok. Akkor most igazából egy unitelligencs bunkó vagyok? :)

CICMÓK 2012.03.29. 12:39:43

A SOTE doktori tanácsa után csütörtök délben a Professzorok Batthyány Körének elnöksége is megszólalt. Az Országos Sajtószolgálaton keresztül eljuttatott közleményüket szó szerint közöljük:

„A vizsgálóbizottság nyilvánosságra került véleménye alapján a helyzet egyértelműnek látszik: Schmitt Pál doktori dolgozata sajnos nem felelt meg a tudományetikai normáknak. A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa a maga részéről levonta az ügy tanulságait. Bízunk benne, hogy ezt az elnök is megteszi. Azt, hogy a Professzorok Batthyány Köre nevében megszólaljunk, két dolog miatt ítéltük fontosnak: 1. Továbbra is azt az álláspontot képviseljük, hogy nagy hiba olyan intézményeket egyetemi rangra emelni, amelyek nem érettek erre, mint ahogy az egykori Testnevelési Főiskola sem volt az. Magas színvonalú és feddhetetlen felsőoktatási rendszerre van szükségünk. 2. Egy olyan pillanatban, amelyben a hazánk ellen alkalmazott kettős mércétől szenvedünk, különösen fontos, hogy az országon belül csak egy mérce legyen, és az mindenkire vonatkozzék. Az országnak a jelenlegi nehéz helyzetében olyan köztársasági elnökre van szüksége, aki köztiszteletben áll bel- és külföldön egyaránt. A Professzorok Batthyány Körének elnöksége”
Ejnye Professzor Urak:
- ... a helyzet egyértelműnek látszik... NEM A HELYZET EGYÉRTELMŰ!
-...sajnos nem felelt meg... MIÉRT SAJNOS?
-...két dolog miatt ítéltük fontosnak...
A KÉT DOLOGNAK SEMMI KÖZE AZ ÜGYHÖZ, TALÁN A TUDOMÁNYOS LELKIISMERETRE KELLETT VOLNA HIVATKOZNI, ÉS ÍTÉLETET MONDANI.

kozi001 2012.03.29. 12:47:11

Tesiszakon fekvőtámaszból vagy guggolóátfordulásból írják a phd-t...?

lunatic241 2012.03.29. 13:00:26

@Öltönyösrabszolga: Na, te barom! Mielőtt még elélveznél attól, hogy mennyire okos vagy, tájékoztatlak, hogy az egy adottság, hogy "képes vagy lehetetlen helyzetekből is IQ-ból nyerni". Szóval k*rvára nincs mire nagyra lenni. A többi ember sem tehet róla, hogy nem született ilyennek. De azzal a b*szott nagy IQ-dal ezt azért talán magadtól is látnod kellett volna.

És akkor ezek után ugye úgy gondolod, hogy akinek nincs ilyen képessége, az lapátolja a sz*rt, te meg vígan élvezd a kényelmes életet? Remélem, egyszer majd téged is jól megk*r az élet...

Francekellregisztralni 2012.03.29. 13:00:51

@kozi001: En is ezen tanakodom a botrany kirobbanasa ota:D

Es olyan butan nezek mint legutobb a muveszeti kar mutermeben mikor a diploma munkakat nezegettuk egy csapat mernokpalanta tarsasagaban vagy fel oraig zavart csendben, mire valaki meg merte vegre kerdezni, hogy ezek itt mar keszen vannak-e vagy sem:D

Francekellregisztralni 2012.03.29. 13:03:54

@Öltönyösrabszolga: @lunatic241: hehe. Valoszinu ezert van, hogy olyan ember akinek van nemi sutnivaloja (ie. IQ) sose propagalja tul elszantan az egyenlosdit (vo. kommunizmus;)

Kopi3.14 2012.03.29. 13:06:13

@mulire92: Azért én örömmel venném SP közjóért tett cselekedeteinek végtelen listáját tolladból. Athén, Los Angeles, ilyen-olyan egyéni célokért elért nagyköveti poszt, ballasztarany kettö is az olimpiáról, ugye, ugye?

Dezsőjóska 2012.03.29. 13:08:40

Őriási ez a blog! Csatlakozhatok?

Dezsőjóska 2012.03.29. 13:09:39

Persze "Óriási"-t akartam írni.

Reggie 2012.03.29. 13:24:04

Hat igen. A buktacukrozo egyetemen ki tudod dumalni magad 0 felkeszultseg mellett. Ahol tudni is kell valamit, ott ez nem fog menni...

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.03.29. 13:39:51

@lunatic241: Gyalázz még:) Imádom! Nem vitattam, az IQ egy adottság, és akinek van, örül neki. A világ már csak ilyen, minden egyén megpróbál a lehető legkevesebb energiabefektetéssel a legtöbbet kihozni az életből. Most azt várod el, hogy lapátoljak szenet, noha másként hasznosabb lehetek a társadalomnak?

@Francekellregisztralni: Van benne valami, az élelmesebbek mind megszöktek amíg lehetett az egyenlősdi elől.

xenuka 2012.03.29. 13:48:08

@Manbeast:

van az az évi 570 milliárdról döntő nő, az a miniszter aki soha nem látnható, nincs diplomája se, kibaszott ronda és öreg, viszont látszik az ocsmány pofáján, hogy zsidó - Németh Lászlóné a neve

lunatic241 2012.03.29. 13:54:43

@Öltönyösrabszolga: A hangnem nem tetszett. Én se szénlapátolásból élek meg, de nem bírom, amikor lenéznek valakit aki pl. abból él. Még akkor se, ha nincs esze a szénlapátolásnál többhöz.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.03.29. 13:58:46

@lunatic241: Egy hanggal sem mondtam, hogy lenézem őket. Mondjuk az ész nélküli szorgos méheket, akik végig kitűnő tanulók voltak, mert a seggük elég nagy a tanuláshoz, de alkalmazni nem tudják a tanultakat, na őket lenézem picit.

irodai gerilla 2012.03.29. 20:34:12

@Dezsőjóska: Csokker! Vendégposztot küldhetsz, szívesen kiteszem, ha kéred (persze a forrás megjelölésével :))

Küld el emailen, de legjobb, ha ide is bekommenteled, hogy küldted, mert gyakran teljesen elfelejtkezem a gerillás emailcímemről, tudod, a sok munka miatt :DDD

irodai gerilla 2012.03.29. 20:35:55

@TrueY: nem, csak egy stréber geci vagy!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.29. 20:43:09

@irodai gerilla: "Nem, csak egy stréber geci vagy!"
Csak azért mert szeretem a munkámat? Megejtően plasztikus megfogalmazása az elhivatottságnak! ;)

Dezsőjóska 2012.03.30. 08:24:33

@irodai gerilla: Csak olvasóként gondoltam egyenlőre, de gyakorló gerillaként összedobhatok valamit a mátrix szervezetben rejlő lógási lehetőségekről :)
süti beállítások módosítása