Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2012.10.27. 08:55 irodai gerilla

Dolgozzunk-e szombaton?

Naná, hogy igen, minek erről egyáltalán posztot írni - vágná rá a kérdésre minden rutinosabb, nagy szervezetben gályázó öltönyös rabszolga. Természetesen most a hosszú hétvégékért cserébe ledolgozandó "kommunista" szombatokra gondolok, nem az igazi szabad szombatokra, amikor a munka lehetősége hál' Istennek legfeljebb csak rémálmainkban merülhet fel. Azonban más a helyzet az olyan csereszombatokkal, mint a mai: itt elméletileg elképzelhető lenne, hogy kicsit úrizáljunk és szabit vegyünk ki, hogy csakazért is meglegyen a kétnapos hétvége.

A szombati dolgozás melletti érvek olyan erősek és nyilvánvalóak, hogy már-már szégyellem őket felsorolni: mindenki tudja, hogy az ilyen szombati munkanapokon a legtöbb munkahely jó, ha 20%-os fordulatszámmal pörög, későn érkezés, korán lelépés, 110 perces ebédszünet, és a sok szabadságos miatt pangó irodák - a legemlékezetesebb, leggondtalanabb irodai internetezéseim mind ilyen napokhoz kötődnek. Felvetnék azonban egy másik megközelítést is, bár bevallom, kicsit félek, hogy a blog törzsközönsége gyenge akaratú, puha diverzánsnak fog titulálni.

Megfigyelésem szerint a munkahelyi lógás olyan, mint a piálás: amikor az ember még fiatal és szertelen, akkor mindkettőből a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb mennyiséget akarja elfogyasztani. Nem is véletlen, hogy ilyenkor gyakran származik ebből valamiféle baleset is, ami az ivás esetben a filmszakadást-hányást, a munkahelyi lógásnál pedig a kirúgást jelenti. Aztán ahogy az ember elkezd érni, egyre inkább felfedezi mindkét tevékenységben az eleganciát, a kulturált fogyasztás szépségét, a mértéktartás gyönyörűségeit. A piálásnál egyre gyakrabban vesz drágább és minőségibb italokat, és a mámor mellett felfedezi az ízek és esztétika világát, gyors és költséghatékony berúgás helyett pedig kényelmesen hátradőlve engedi át magát a nedű élvezetének. Hasonlóan a nemdolgozásnál is, egy érett irodai patkány már nem görcsösködik folyton azon, hogy a lehetséges legnagyobb mértékű munkát ússza meg, hiszen ez a végén olyan sok stresszel járhat, ami teljesen verejtékszagúvá teszi az egészet és beárnyékolja a munkakerülés önfeledt élvezetét.

Ezért aztán vessetek meg, drága irodai gerilla-harcostársaim, öregszem, burzsujosodom, de én a mai napra akkor is szabit vettem ki, és mire ezt a posztot olvassátok, valószínűleg már épp egy jó olaszrizlinget kortyolgatok balatonfelvidéki nyaralónk teraszán. És nektek hogy telik a szombatotok? :DDDDD

13 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr304865038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez egy új fórumos nicknév (törölt) 2012.10.27. 10:37:43

Nekem bent a bankban vánszorog az idő, a kollégák harmada van bent, főnök egy se, ma még nem sikerült dolgozni! :) index.hu kilőve, blogoknál járok, délután jön majd az index fórum. Az élet szép! :)

Semper Fidelis 2012.10.27. 13:45:18

Munkahelyen, és még dolgoztam is, hogy gyorsabban teljen az idő! 2-kor lelépek. Mondjuk, 7-re jöttem...

JimGilmoure 2012.10.27. 14:22:03

..."már épp egy jó olaszrizlinget kortyolgatok balatonfelvidéki nyaralónk teraszán"

Akadjon a torkodra! :)
Most nyelhetem a nyálamat. :(

kzolika 2012.10.27. 14:41:24

Na, volt egy hely, ott ezeket a napokat kiadták. Nem kellett rá szabadságot kivenni. Az király volt. Amikor felmondtam, ez az érv benne volt a mérleg "maradás" serpenyőjében.

Volt egy másik hely. Itt a vezetők direkt nem vettek ki szabadságot erre a napra, ellenben 1/2 5 körül elszállingóztak az irodából, mintha lelépnének. Aztán meglepetésre a munkaidő lejárta előtt 10 perccel visszajöttek körülnézni, hogy ki merészelt esetleg lelépni. És kegyetlenül elkezdtek pörögni 6-1/2 7-ig, hogy mindenki kellemetlenül érezze magát, amikor munkaidő végén feláll. Itt megoldották, hogy legalább munkát kelljen imitálni: az emberek legalább felének semmilyen szintű internethozzáférése nem volt, egy részének korlátozott (nem is próbálgattam igazán, hogy mi volt letiltva, de no nagy levelezőrendszerek, no nagy hírportálok, no videomegosztók, no közösségi oldalak, no aukciós portálok, stb.), a vezetőknek és még pár embernek korlátlan. USB letiltva, tehát egy elektronikus könyvet pendrive-on nem lehetett bevinni és esetleg képernyőn olvasni. Levelezőrendszerben gmail, yahoo, stb. domainek letiltva, tehát beküldeni sem lehetett semmit. Mindenki úgy ült, hogy legalább 2-3 másik ember lássa a monitorát, ezzel biztosítva, hogy szabadság és betegszabadság idején is működjön a figyelőszolgálat. Ez alól kivétel a vezetők és pár kiemelt ember. Természetesen volt olyan vezető, aki már reggel 7-kor benn volt és este 8-ig maradt, így lehetett figyelni, hogy ki mikor érkezett és távozott (azért a biztonság kedvéért az IT havonta készítette a riportot a belépőkártyák lehúzásának idejéről és az internetforgalomról és volt rá vezető, aki ellenőrizze!) Amúgy az "elcsábulást" elég sikeresen akadályozták meg, mert a válságban is szerény profitot termelt a cég. Csak akinek nem volt okostelefonja, az 8-5-ig úgy érezhette magát, hogy egy barlangban él. Akinek meg volt, az érezte, hogy számolják a perceket, amíg a kezében volt a magántelefonja és nem céges ügyben telefonált (természetesen csak a felsővezetőknek és az IT-soknak volt Blackberry adatcsomaggal, mindenki másnak legolcsóbb szar volt a céges, adatcsomag nélkül).

nyílméregbéka 2012.10.27. 15:15:09

Hát én is szabin vagyok, 9.10-kor keltem, tegnap éjfélig filmet néztem sörrel :-))))) Egyébként nálunk is kellemesek voltak a szombati munkanapok, fél létszám, hoooosszú kávészünetek, hírportálok, blogok, filmes cikkek végigolvasása. És néha 14.00 helyett délben hazamehettünk :-)
Most nemrég a nagyfőnök letiltotta az internethozzáférést, azóta az ilyen napokon a pendrive-on behozott filmeket másoljuk DVD-re, regényt olvasunk, vagy angol nyelvkönyvet, illetve ha nincs láb alatt a közvetlen főnök, mindenki elmeséli az élettörténetét. Szóval internet nélkül sem fenyeget a munka, ha nem akarjuk ;-)

tejcsokoládé (törölt) 2012.10.27. 15:21:05

irigyelhetsz, mert én a jó meleg irodában ücsörgök, míg te kint a teraszon vacogsz...

narkoslettaunoka 2012.10.27. 15:59:55

@Ez egy új fórumos nicknév: ..hirtelen azt hittem ezt én írtam, de rájöttem, hogy én kezdésnek másnapos kolinak állítottam be kezdőoldalnak a szopoalarc.hu -t amíg kiment taccsolni, csak utána olvastam Index-et :P

lüke 2012.10.27. 16:36:26

nem
ez úgy hülyeség ,ahogy van
ezeket a napokat áttnevezni, áttenni,semmi ráció nincs benne

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.10.28. 07:14:27

kedves gerilla látom öregszel. ez amolyan nemesedési folyamat, úgyhogy ne aggódj túlságosan.

tényleg fárasztóbb kényszeresen végiglógni a napot, mint kellemes tempóban termelni a gdp-t...

károgó varjú 2012.11.08. 09:26:41

a munkahely nem kocsma, hogy mindennap odamenj és nem isten háza hogy vasárnap is bemenj

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2012.11.17. 18:23:16

Csak most olvastam ezt az írást, lájkolom :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.28. 16:50:40

" mire ezt a posztot olvassátok, valószínűleg már épp egy jó olaszrizlinget kortyolgatok balatonfelvidéki nyaralónk teraszán."
Erre én is elcserélnék egy kis lógást :D
süti beállítások módosítása