Azt ugye korábban már tisztáztuk, hogy az olyan helyiségek az irodában, ahol nem kell dolgozni (pl. vécé, menza, orvosi rendelő) a barátaink. Azt gondolhatnánk, hasonló a helyzet az irodai konyhával is, pedig NEM! Az okok megértéséhez idézzük fel, miért is gyűlölünk a munkahelyünkre járni: egyrészt a kötelező tevékenység, vagyis a munka miatt, de másrészt a kötelezően elviselendő, idegesítő emberek vagyis a legtöbb kollégánk miatt is. A leggázabb szakik pedig éppen az irodai konyhában szoktak gyülekezni!
Miért is? Egyszerűen azért, mert a menő arcok nem a konyhában zabálnak, hanem lemennek legalább az üzemi menzáig, de leginkább valami külső helyre, ahol a hozzájuk hasonló jófejekkel (l)ehetnek együtt a gályától minél távolabb. Most komolyan, nézzük meg, kifélék-mifélék az irodai konyhában ebédelő emberek:
- papucsférj, anyuka kedvence: ezeket a szerencsétleneket erősen fogja egy mindent kontroll alatt tartani kívánó nő, aki távollétében, még az ebédidejükben sem ereszti őket, ezért gondosan kaját csomagol nekik, amit aztán a birkák szépen megmikrózhatnak. Ezek többnyire gyenge, semmilyen egyéniséggel nem rendelkező, unalmas, szürke kisegerek, mit is keresnénk a társaságukban? Sajnáljuk őket távolabbról...
- testképzavaros gyúrógépek, diétázó némberek: nekik a speciális fehérjedús vagy éppen zsírszegény étrendjük miatt van szükségűk a saját maguk által készített ételekre. Ezzel csak az a baj, hogy aki ilyen tortúrára képes minden nap, az többnyire valami egészen torz személyiséggel rendelkezik - nem mellesleg az ilyen arcok a munkában is görcsösen hajtós, neurotikus emberek, az irodai gerillák igazi rémálmai!
- csóringer spórmájszterek: ezek sajnálják a pénzt a konyhásnéni, pincér fizetésére, rosszabb esetben tényleg nincs pénzük a mások által elkészített kajára. Az ilyen lúzereknek hagyjuk meg a posztírást a Munkahelyi Terror blogra és lehetőleg ne vegyüljünk velük.
UPDATE (2013. okt. 7, 21:23)
A kommentekben érkezett pár jogos felvetés, igazatok van srácok, béna a poszt, szarul dolgoztam (naháát? :DDD), ki kell egészíteni a felsorolást még két típussal:
- a gasztrobuzi, hobbiszakács: azért eszi az otthonit, mert csak az a megbízható, az igazi minőség - ezért pedig hajlandó előző este és hétvégén is otthon sürögni a konyhában. Az már ugye eleve perverz, hogy valakinek a főzés - ami konkrétan egy háziMUNKA - legyen a hobbija, ehhez jön még az a fajta sznobizmus, amivel az ilyen alakok a házikosztot (természetesen hétvégén reggel hétkor, a piacról beszerzett alapanyagokból) istenítik - az egész termelői maffia & vidéki zughentes bagázs nagy örömére. Gondolom nem kell részletesen kifejteni, miért nem ők a barátaink.
- ételalergiások hendikeppesek: oké, rajtuk nem élcelődünk, mert az öltönyös punkoknak is van szíve!
A lényeg tehát, Irodai gerillák iskolája MCCDLXXI. lecke: nem ebédelünk az irodai konyhában. Néha viszont mégiscsak be kell tévednünk oda, pl. némi vizet vételezni, és ilyenkor sem árt néhány szabályt észben tartani. Erről azonban a holnapi folytatásban, addig is jó étvágyat a mai körömpörkölthöz és persze pörgessétek a Munkakedv-számlálót! :DDDDD
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Szelid sunmalac 2013.10.07. 14:28:41
Bocs, ez kicsuszott. No lassuk csak: a felesegem pl. otthonrol vitt kajat, amit aztan a munkahelyen evett meg. Miert? Nagyon egyszeru. Imadok fozni, es szerenyseg ide vagy oda, fenyevekkel jobbat fozok otthon, mint barmelyik faszom magyar menzan, vagy a kornyezo kifozdekben. Mindig mas van, tobbnyire ket-harom fogas, mert otthon magunknak, es persze magamnak is fozok, marpedig maganak nem fozok szart. Ugyebar...
Akkor most ki a luzer? Aki a kifozdeben eszik egy szar pizzat, vagy izetlen salatat, esetleg valamit fagyasztott tucat kajat, vagy aki a vadragu (igen, igazi vadbol) leves utan megeszi a hatszinszeletet varganyamartassal es hazi krokettel, utana pedig a gyumolcsos turotortat? Hogy ez mondjuk pont kijon annyibol, mint egy kifozdes fozelek? Bocs.
hekhekhekhekkinen 2013.10.07. 14:31:25
Akkor most mire vágsz fel?
csokiájsz 2013.10.07. 14:35:10
sztrugackij 2013.10.07. 14:47:05
Jó a házi koszt, de egyrészt nem szívesen eszek egyedül, másrészt utálnám ha egymás után négyen kívánnának jó étvágyat, vagy kérdeznék meg, mit eszek és finom-e.
Viszont lecsörtetni az üzemi konyhára, elpoénkodni a vegyipari úton előállított kaján, egyáltalán közösen enni, az szerintem is cool.
Szelid sunmalac 2013.10.07. 14:57:20
En pl. szabadidomben a baratokkal vagyok, akiket en valasztok, vagy inkabb egyedul, a szar kaja meg ha rohogok rajta, akkor is szar lesz.
kicscsávók 2013.10.07. 15:03:25
Haloperidol 2013.10.07. 15:07:35
Itt a korhazi bufeben angol kajat lehet kapni, ami draga, de legalabb szar.
Inkabb elmegyek havonta egy jo etterembe azon a penzen, amit megsporolok (napi £3.5-el szamolva az £70 havonta, amibol mar a felesegemmel ketten eleg jol megvacsizunk.)
BA2017 2013.10.07. 15:11:12
s 2013.10.07. 15:11:41
Abendsen 2013.10.07. 15:12:06
Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.07. 15:14:22
tavolirokon 2013.10.07. 15:16:30
Ezzel szemben a menzara setalni, sorban allni, helyet keresni, megvarni mig az utolso is befejezi, visszafele cigi/kave siman egy ora.
Nem ketseges, melyiket valasztja az igazi munkakerulo gerilla, erthetetlen, hogyan maradhatott ki pont ez a szempont az osszehasonlitasbol.
Hibrid megoldas fogni a csomagolt kajat, es falkaban kivonulni vele a parkba. Ez sajnos nem opcio, ha a kosztumos-oltonyos urak-holgyek elegans irodaja a kutyaszaros koruton vagy egy kulvarosi gyartelepen van, ezen mindig rohognom kell :-)
Hianyolom tovabba a cikkbol a menzas gulyas-porkolt-nokedli-sutike kombohoz vallasosan valasztott zero-, diet-, light-, vagy-ahogy-epp-hivjak kolat.
Amugy a luzersegre visszaterve en soha eletemben nem lattam olyat, hogy az etterembe jarok a kozvetlen kolegakon (esetleg a masik osztalyra atkerult ex-kozvetlen kolegakon) kivul barki massal tarsas erintkezesbe kerultek volna.
ursus artos 2013.10.07. 15:20:15
Szelid sunmalac 2013.10.07. 15:20:15
blah 2013.10.07. 15:27:24
tavolirokon 2013.10.07. 15:31:51
Forron a lagymuanyag dobozba, a tetejere meg gyorsan rahegesztenek egy foliat is, ha veletlenul nem oldodott volna ki eleg "izfokozo" a muanyagbol, ami meg igen, az el ne illanjon!
Reggel hozza a futar, nem fer a hutobe, delben "ki ette meg a rizseshusomat a foldszinti hutobol?" korlevel az everyone@elegansbank.com -ra :-)
Hallottatok, hogy a ZabaFutar elsejetol nem fogadja el a szepkartyat? Rendeld a netpinceren keresztul, ugy meg lehet!
Konyhaban a kajarendelo katalogusokat nezegetni:
Jovo heten kiprobalom a zsirimado menut, pentekre azert rendelek hozza BerciUpdate hashajtos desszertet, nehogy elhizzak.
Fotelbetyár 2013.10.07. 15:32:03
sztrugackij 2013.10.07. 15:52:26
Jó, de ez nem arról szól, hogy mit szeretsz csinálni a szabadidődben.
Enni kell, szarni meg muszáj, még a munkahelyen is.
Ha elfogadható árú és minőségű a kaja, szívesebben eszek menzán.
Azt a plusz félóra"kényszeredett jópofizást" meg kibírom a többi nyolc óra mellett.
Egy szendvics erejéig bevállalnám az irodai konyhát is, de a tökfőzelék fasírttal, vagy a pörkölt már tényleg ciki nekem.
Egyelőre még nem sikerült rájönnöm, hogy miért.
Mondd nyugodtan, hogy sznob vagyok.
BA2017 2013.10.07. 15:53:53
___________________________ (törölt) 2013.10.07. 15:56:21
Dusan (törölt) 2013.10.07. 15:59:48
Mária 2013.10.07. 16:02:52
Hanem TEA-konyhák.
Ebből következik, hogy teát meg kávét kell bennük főzni. Minden mást az arra rendszeresített egységekben fogyasztani.
Irodában a munkaasztalnál ugye nem eszünk, az meg mekkora lúzerség már, ha valaki a teakonyha kockás viaszkos vászonnal letakart asztalkájánál fogyasztja el az othonról hozott maradékot, mikrózható műanyag edényből, a kolégák lesajnáló tekiktete mellett?
gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.10.07. 16:04:42
Dusan (törölt) 2013.10.07. 16:04:54
kicscsávók 2013.10.07. 16:15:40
bda 2013.10.07. 16:26:44
2. Na majd amikor a tanuló szakács csak úgy poénból beleküld egy zöld hátút, vagy éppen élő húst találsz benne, akkor beszélj öcsém, hogy ciki-e vagy sem az otthonit a munkahelyen megenni.
3. Egyébként meg szerintem a szürke kisegerek is emberek mint Te.
4. Én speciel szeretem a megszokottságot, a kiszámíthatóságot minden téren, nőben, anyagiakban, munkában, ruhában, kajában, zenében stb. Viszont utálom az okoskodó, nagyképű, és többnek akarni látszó mint aki vagyok, bunkó seggfejeket.
Macropus Rufus 2013.10.07. 16:31:45
Ennyi. Aki szerint az a menő, hogy qurvadrágán eszik valahol, egy akármilyen kaját. Hát... igazán okos emberke lehet.
kártékony 2013.10.07. 16:35:34
Azt még megértem, ha valaki 1-200.000 Ft-ot keres, akkor ilyen helyre jár, de az mégiscsak egy vicc, hogy a "menő" bankok alkalmazottjai az ilyen menükért tülekednek a 200.000Ft-os öltönyükben...
tem 2013.10.07. 16:42:03
10 éve még ilyen szinte nem is létezett.
Ennek lehet egy olyan eredménye, hogy egyre többen felfigyelnek arra, hogy néhány menza elfogadhatatlan, vagy esetleg nem is létezik a közelben, és arra is, hogy idegesítőek és oda nem illőek a kollégák a pici teakonyhában, tán van ennek valami oka, kéne végre változtatni valamit.
Megoldás többféle lehet, 1 normális menzákat kéne teremteni ahol nem a sót, olajat, cukrot kellene kivonni a túlsózott túlcukrozott túlfőtt túlzsíros ételekből annak aki valami értelmes étel alapanyaghoz is hozzá szeretne jutni, hanem opcionálisan lehet hozzájuk tenni plusz sót pecsenyezsírt cukrot egyebet annak aki annyira szereti.
A helyszín meg...
Nem lehet minden olyan mint a dock backstage életem kedvenc munkahelyi étkezés élményeinek helyszíne, de azért mondjuk jobb ha nem az étterembe megy a konyhából közvetlenül a rántott hús szaga mintha az étterem lenne a szagelszívó, plusz valami emberi környezet lenne pl művirág tilos.
2. megoldás lehet a teakonyha szabványokat átgondolni mert ugye ha már ez a helyzet, alkalmazkodjunk.
Pl lehetne pár nm-t arra felhasználni hogy az étkező kollégák ne egy oda nem illő elemként jelenjenek meg az irodai gépezet szürke vagy éppen túlszínezett tengerében :)
Ja még egy dolog be tud kavarni a helyszínválasztásban...a légkondi az ember feje felett.
Az meg a másik. Ezeket az ilyen ipari jellegű étkezdéket valami hihetetlen módon el lehet rontani. Mondjuk az irodákat is.
Nem is csodálom a munkaundort ezeken a helyeken.
sunbalazs 2013.10.07. 16:49:04
Én mindegyik posztbeli kategóriának voltam gyakorló részese, vinnyogva olvastam a "jellemzéseimet".
Achilles 2013.10.07. 16:52:12
maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.07. 17:15:04
Ennek a jófejségnek fokozása, ha evés kozben az illető zsíros ujjaival ír a billentyűzeten, pl. blogokban kommentál.
A munkahely letakarítása evés után szigorúan tilos. A jófej munkahelyét onnan lehet megismerni, hogy a billentyűi között ételmaradék van.
Mr. Rocketfinger 2013.10.07. 17:19:10
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:23:15
xls_warrior 2013.10.07. 17:26:37
Viszont a 'cikk' frankon ül. Semmi sem jobb mint néhány hasonlóan antiszociális arccal együtt a lehető leglasabban elfogyasztani az ebédet, közben gondolatban/verbálisan végig sunázni a felhozatalt; undorral vegyes lesajnálással kibeszélni az inkompetens vezetőket, komplett osztályokat stb! Várom a folytatást;)
NemNick 2013.10.07. 17:26:52
...vagy csak nem olyan jellemgyenge sznobok, akik ilyen baromságokban is más, önjelölt megmondóember véleményére hallgatnak...
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:27:35
NemNick 2013.10.07. 17:29:24
akkor most te vagy a májer, ugye?
NemNick 2013.10.07. 17:31:18
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:34:44
Sőt, láttam már olyan irodai konyhát is, ahol gáztűzhely volt.
k008 2013.10.07. 18:19:23
Nagy cégnél dolgozom, bent is eszek, kint is eszek és az ételfutárral rendelt vagy otthonról ételeket hozó kollégák ugyanolyan jó arcok, mint akik rendszersen nap kint esznek. A környéket több étkezde is van, de egyik sem csúcskategóriás és idővel abszolút meg lehet únni őket.. Az otthonról hozott ebédjeim mindig finomabbak és egészégesebbek (változatos zöldségek, finom husik, hal, teljes kiőrlésű tészták, stb.).
A konyha abszolút kultúrált, egyszerre fél tucat mikróban lehet melegíteni az ételt az előkészítő/pultps részen, a takarító személyzet mosogatógéppel gyorsan elmosogat. Az étkező területe dizájnos, egyszerre 20+ ember is kényelmesen le tud ülni. Nem hinném, hogy bárki lesajnálhatná..
k008 2013.10.07. 18:21:54
BA2017 2013.10.07. 18:44:29
kalandfereg 2013.10.07. 18:56:09
Például a legtöbb cégnek nincs saját menzája, mert nem nagyvállalat.
Aztán ott vannak azok a dolgozók, akik ételszállítótól rendelnek.
Meg azok, akiknek kajaérzékenységük van.
Meg a vegák, bár ezeknek gondolom csak tévedésből nincs egy bekezdés szentelve, hogy miért állatok ők is.
Kábé az egész világ kivétel a psoztban szereplő három béna kategória alól...
Dr_utcai_arcos 2013.10.07. 18:58:15
kalandfereg 2013.10.07. 18:58:18
Megszeppent kisgyerek 2013.10.07. 19:14:09
Make Valamit · http://make.blog.hu 2013.10.07. 20:25:42
bandirepublic · halottnakacoach.hu 2013.10.07. 20:27:03
ha tehetem mindig egyedul ebedelek, mert igy igazi a szunet. ha van lehetosegem, akkor a kozelben - mashol - dolgozo barataimmal kajalok, de mindenkepp kerulom a bentieket.
kutya vacsorája 2013.10.07. 20:34:08
csakférfi 2013.10.07. 20:42:18
lenoardo999 2013.10.07. 20:56:14
Lajos ghr 2013.10.07. 21:17:38
pewo 2013.10.07. 21:23:51
irodai gerilla 2013.10.07. 21:33:02
irodai gerilla 2013.10.07. 21:35:28
irodai gerilla 2013.10.07. 21:36:49
csakférfi 2013.10.07. 21:54:29
irodai gerilla 2013.10.07. 21:56:03
irodai gerilla 2013.10.07. 21:59:36
tisztapista 2013.10.07. 22:40:19
- TEA konyha
- Kérem vissza a 3 percemet
- Mekkora arca van
- Tapló paraszt
Egyébként a többi posztolót sem értem, mert nálunk a szakácsnő főz, és ebédidőben otthon étkezem, mert a sofőr hazavisz. A cégemből, ahol nem dolgozom, hanem tulajdonos vagyok.
Mindenki más lúzer?
Flúgatlan 2013.10.08. 00:08:27
Lehet, hogy bizonyos munkahelyen, bizonyos fajta emberek közt megállja a helyét a cikk, de én olyan helyen nem szeretnék dolgozni. Általánosan viszont egyáltalán nem igazak a megállapítások: lehet olyan munkahely, ahol épp egy közös szendvics-melegítés a társasági élet kerete.
Egyébként én szeretek lemenni az ebédlőbe, mert így jobban kikapcsolódok a munkából, és erre a frissességre szükség van. De nem azért teszem, mert az iroda közelében mikrózni ciki lenne.
csakférfi 2013.10.11. 21:08:51
Disznószemű Juhász 2013.10.18. 10:46:32
a trükk az, hogy a munkahelyi étkezde a kártyaleolvasókon innen van, tehát ott tartózkodni beleszámít a munkaidőbe, míg ezzel szemben egy kinti menzát látogatni már LEDOLGOZANDÓ időt jelent
márpedig, egy igazi munkakerülő számára ez elviselhetetlen csapás, és heveny lelkifurdalás forrása este 17:30 és 18:00 között, hogy csak azért kell még itt lennünk mert rossz helyszínt választottunk a dél körüli táplálkozáshoz
ráadásul a munkahelyi konyha napi több alkalommal is képes, akár több órás lógások elkövetésére is, bár kétségtelen hátrány, hogy ehhez a már agyonunt kollégák társaságára van szükség, viszont a konyhába velünk tartók legalább szelektáltan a többi lógós