Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2013.10.07. 09:13 irodai gerilla

Hogyan viselkedjünk az irodai konyhában? 1. rész

Azt ugye korábban már tisztáztuk, hogy az olyan helyiségek az irodában, ahol nem kell dolgozni (pl. vécé, menza, orvosi rendelő) a barátaink. Azt gondolhatnánk, hasonló a helyzet az irodai konyhával is, pedig NEM! Az okok megértéséhez idézzük fel, miért is gyűlölünk a munkahelyünkre járni: egyrészt a kötelező tevékenység, vagyis a munka miatt, de másrészt a kötelezően elviselendő, idegesítő emberek vagyis a legtöbb kollégánk miatt is. A leggázabb szakik pedig éppen az irodai konyhában szoktak gyülekezni!

Miért is? Egyszerűen azért, mert a menő arcok nem a konyhában zabálnak, hanem lemennek legalább az üzemi menzáig, de leginkább valami külső helyre, ahol a hozzájuk hasonló jófejekkel (l)ehetnek együtt a gályától minél távolabb. Most komolyan, nézzük meg, kifélék-mifélék az irodai konyhában ebédelő emberek:

- papucsférj, anyuka kedvence: ezeket a szerencsétleneket erősen fogja egy mindent kontroll alatt tartani kívánó nő, aki távollétében, még az ebédidejükben sem ereszti őket, ezért gondosan kaját csomagol nekik, amit aztán a birkák szépen megmikrózhatnak. Ezek többnyire gyenge, semmilyen egyéniséggel nem rendelkező, unalmas, szürke kisegerek, mit is keresnénk a társaságukban? Sajnáljuk őket távolabbról...

- testképzavaros gyúrógépek, diétázó némberek: nekik a speciális fehérjedús vagy éppen zsírszegény étrendjük miatt van szükségűk a saját maguk által készített ételekre. Ezzel csak az a baj, hogy aki ilyen tortúrára képes minden nap, az többnyire valami egészen torz személyiséggel rendelkezik - nem mellesleg az ilyen arcok a munkában is görcsösen hajtós, neurotikus emberek, az irodai gerillák igazi rémálmai!

 - csóringer spórmájszterek: ezek sajnálják a pénzt a konyhásnéni, pincér fizetésére, rosszabb esetben tényleg nincs pénzük a mások által elkészített kajára. Az ilyen lúzereknek hagyjuk meg a posztírást a Munkahelyi Terror blogra és lehetőleg ne vegyüljünk velük. 

UPDATE (2013. okt. 7, 21:23)

A kommentekben érkezett pár jogos felvetés, igazatok van srácok, béna a poszt, szarul dolgoztam (naháát? :DDD), ki kell egészíteni a felsorolást még két típussal:

- a gasztrobuzi, hobbiszakács: azért eszi az otthonit, mert csak az a megbízható, az igazi minőség - ezért pedig hajlandó előző este és hétvégén is otthon sürögni a konyhában. Az már ugye eleve perverz, hogy valakinek a főzés - ami konkrétan egy háziMUNKA - legyen a hobbija, ehhez jön még az a fajta sznobizmus, amivel az ilyen alakok a házikosztot (természetesen hétvégén reggel hétkor, a piacról beszerzett alapanyagokból) istenítik - az egész termelői maffia & vidéki zughentes bagázs nagy örömére. Gondolom nem kell részletesen kifejteni, miért nem ők a barátaink.

- ételalergiások  hendikeppesek: oké, rajtuk nem élcelődünk, mert az öltönyös punkoknak is van szíve!

A lényeg tehát, Irodai gerillák iskolája MCCDLXXI. lecke: nem ebédelünk az irodai konyhában. Néha viszont mégiscsak be kell tévednünk oda, pl. némi vizet vételezni, és ilyenkor sem árt néhány szabályt észben tartani. Erről azonban a holnapi folytatásban, addig is jó étvágyat a mai körömpörkölthöz és persze pörgessétek a Munkakedv-számlálót! :DDDDD

munkaundorom: (5/5)
munkaundorotok: (3,2/5)

64 komment

Címkék: irodai konyha viselkedési szabályok az irodában


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr625553192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2013.10.07. 14:28:41

Te mekkora egy gyoker vagy!
Bocs, ez kicsuszott. No lassuk csak: a felesegem pl. otthonrol vitt kajat, amit aztan a munkahelyen evett meg. Miert? Nagyon egyszeru. Imadok fozni, es szerenyseg ide vagy oda, fenyevekkel jobbat fozok otthon, mint barmelyik faszom magyar menzan, vagy a kornyezo kifozdekben. Mindig mas van, tobbnyire ket-harom fogas, mert otthon magunknak, es persze magamnak is fozok, marpedig maganak nem fozok szart. Ugyebar...
Akkor most ki a luzer? Aki a kifozdeben eszik egy szar pizzat, vagy izetlen salatat, esetleg valamit fagyasztott tucat kajat, vagy aki a vadragu (igen, igazi vadbol) leves utan megeszi a hatszinszeletet varganyamartassal es hazi krokettel, utana pedig a gyumolcsos turotortat? Hogy ez mondjuk pont kijon annyibol, mint egy kifozdes fozelek? Bocs.

hekhekhekhekkinen 2013.10.07. 14:31:25

Aki egy ilyen postot megír, kurvaisten hogy az első kategóriába való. Akárhogy kapálózik és majmolja a pinavadász ismerőst.
Akkor most mire vágsz fel?

csokiájsz 2013.10.07. 14:35:10

Ez a cikk azt tükrözi, hogy a poszt írójának mekkora arca van.

sztrugackij 2013.10.07. 14:47:05

Nem is tudom...
Jó a házi koszt, de egyrészt nem szívesen eszek egyedül, másrészt utálnám ha egymás után négyen kívánnának jó étvágyat, vagy kérdeznék meg, mit eszek és finom-e.
Viszont lecsörtetni az üzemi konyhára, elpoénkodni a vegyipari úton előállított kaján, egyáltalán közösen enni, az szerintem is cool.

Szelid sunmalac 2013.10.07. 14:57:20

@sztrugackij: Szerintem meg rettento gaz kenyszeredetten jopofizni olyanokkal, akikkel nem onszantadbol vagy egyutt, es kozben viccesnek talalni a szar kajat.
En pl. szabadidomben a baratokkal vagyok, akiket en valasztok, vagy inkabb egyedul, a szar kaja meg ha rohogok rajta, akkor is szar lesz.

kicscsávók 2013.10.07. 15:03:25

Mekkora egy tapló paraszt írja ezt a szart baszki? Az interfood-tól rendelt kajától különbet szarok, mint amilyen a blog írója.

Haloperidol 2013.10.07. 15:07:35

Komolyan, en, ha tehetem, akkor otthonrol viszek kajat, mert olcsobb is es jobb is.

Itt a korhazi bufeben angol kajat lehet kapni, ami draga, de legalabb szar.

Inkabb elmegyek havonta egy jo etterembe azon a penzen, amit megsporolok (napi £3.5-el szamolva az £70 havonta, amibol mar a felesegemmel ketten eleg jol megvacsizunk.)

BA2017 2013.10.07. 15:11:12

Talált a post, látva a fenti kommenteket! :D Mind csomagol tökfőzeléket eszik a büdös fasírtjukkal! :D

s 2013.10.07. 15:11:41

Nem kajálok a konyhában melóhelyen, ennek ellenére a cikk szar. Ide vágó megfigyelésként viszont megosztanám veletek C. Northcote Parkinson tapasztalatait. (Az ürge számos kormányhivatalt és gazdasági céget auditált a közelmúltban, véleményét ennek megfelelően kell tehát kezelni.) Amikor kimentek egy helyre, mindig a vállalati kajáldával kezdték. Megnézték, mi van ebédre. Ha az ételek zömében pépekből és pürékből álltak, szemben azzal, hogy rendes sültekből és egyéb húsokból kellett volna lenniük, akkor ebből már levonták nagyjából a következtetést, hogy itt érdemi, minőségi munkavégzés nyilvánvalóan lehetetlen. Hogyan is volna lehetséges, ha az emberek nem tudnak különbséget tenni normális étel és szar között.

Abendsen 2013.10.07. 15:12:06

Ezt mindenki a szívére vette. :DDD

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.07. 15:14:22

a modoros az ilyesmit már rég megírta, meg az irodában szarást is, meg a faszozást is

tavolirokon 2013.10.07. 15:16:30

Az mar csak hab (novenyi olajbol, emulgealoszerbol, habixalo adalekbol) a tortan, hogy a konyhaban kajat mikrozni es megenni nincs 20 perc, akkor 30, ha kozben a buzgomocsingok atbeszelik a tegnap ilyenkor ota felmerult szakmai ujdonsagokat.

Ezzel szemben a menzara setalni, sorban allni, helyet keresni, megvarni mig az utolso is befejezi, visszafele cigi/kave siman egy ora.

Nem ketseges, melyiket valasztja az igazi munkakerulo gerilla, erthetetlen, hogyan maradhatott ki pont ez a szempont az osszehasonlitasbol.

Hibrid megoldas fogni a csomagolt kajat, es falkaban kivonulni vele a parkba. Ez sajnos nem opcio, ha a kosztumos-oltonyos urak-holgyek elegans irodaja a kutyaszaros koruton vagy egy kulvarosi gyartelepen van, ezen mindig rohognom kell :-)

Hianyolom tovabba a cikkbol a menzas gulyas-porkolt-nokedli-sutike kombohoz vallasosan valasztott zero-, diet-, light-, vagy-ahogy-epp-hivjak kolat.

Amugy a luzersegre visszaterve en soha eletemben nem lattam olyat, hogy az etterembe jarok a kozvetlen kolegakon (esetleg a masik osztalyra atkerult ex-kozvetlen kolegakon) kivul barki massal tarsas erintkezesbe kerultek volna.

ursus artos 2013.10.07. 15:20:15

Három tipust tudtál kiizzadni?

Szelid sunmalac 2013.10.07. 15:20:15

@Bullshit generátor: Aha. Ja. Olvasd el talan megegyszer azokat a hozzaszolasokat.

blah 2013.10.07. 15:27:24

geci nagy királynak érzem magam

tavolirokon 2013.10.07. 15:31:51

Fu tenyleg, baszki, teljesen el is felejtettem a rendelt kajat!
Forron a lagymuanyag dobozba, a tetejere meg gyorsan rahegesztenek egy foliat is, ha veletlenul nem oldodott volna ki eleg "izfokozo" a muanyagbol, ami meg igen, az el ne illanjon!
Reggel hozza a futar, nem fer a hutobe, delben "ki ette meg a rizseshusomat a foldszinti hutobol?" korlevel az everyone@elegansbank.com -ra :-)
Hallottatok, hogy a ZabaFutar elsejetol nem fogadja el a szepkartyat? Rendeld a netpinceren keresztul, ugy meg lehet!

Konyhaban a kajarendelo katalogusokat nezegetni:
Jovo heten kiprobalom a zsirimado menut, pentekre azert rendelek hozza BerciUpdate hashajtos desszertet, nehogy elhizzak.

Fotelbetyár 2013.10.07. 15:32:03

Értelmetlen, bunkó írás.. kérem vissza a 3 percemet!

sztrugackij 2013.10.07. 15:52:26

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Jó, de ez nem arról szól, hogy mit szeretsz csinálni a szabadidődben.
Enni kell, szarni meg muszáj, még a munkahelyen is.
Ha elfogadható árú és minőségű a kaja, szívesebben eszek menzán.
Azt a plusz félóra"kényszeredett jópofizást" meg kibírom a többi nyolc óra mellett.
Egy szendvics erejéig bevállalnám az irodai konyhát is, de a tökfőzelék fasírttal, vagy a pörkölt már tényleg ciki nekem.
Egyelőre még nem sikerült rájönnöm, hogy miért.
Mondd nyugodtan, hogy sznob vagyok.

BA2017 2013.10.07. 15:53:53

Ennyi hülye faarcú, besavanyodott, humorérzék nélküli rabszolgát! Hát nekem egyik se magyarázzon, pár multi konyháját megjártam, ül a duma! :D

___________________________ (törölt) 2013.10.07. 15:56:21

Általában 17 éves kor fölött aki menő akar lenni, vagy használja ezt a kifejezést, többnyire az a legnagyobb lúzer.

Dusan (törölt) 2013.10.07. 15:59:48

Ki az a szőröstalpú suttyó retekfejű büdös tahó paraszt, aki ezt a posztot ki merte okádni magából?

Mária 2013.10.07. 16:02:52

Az irodai konyhák nem komplett háromfogásos plusz desszertes vasárnapi ebéd készítésére alkalmas egységek.

Hanem TEA-konyhák.

Ebből következik, hogy teát meg kávét kell bennük főzni. Minden mást az arra rendszeresített egységekben fogyasztani.

Irodában a munkaasztalnál ugye nem eszünk, az meg mekkora lúzerség már, ha valaki a teakonyha kockás viaszkos vászonnal letakart asztalkájánál fogyasztja el az othonról hozott maradékot, mikrózható műanyag edényből, a kolégák lesajnáló tekiktete mellett?

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.10.07. 16:04:42

@tavolirokon: hehe, jobb volt a hozzászólásod, mint maga a post :)

kicscsávók 2013.10.07. 16:15:40

Szarkupacblogon megy a cenzúra baszki! A blogger ocsmánykodhat, de a kommentelő már nem. Szép új világ.

bda 2013.10.07. 16:26:44

1. Cikkíró hülye csak nem forog.
2. Na majd amikor a tanuló szakács csak úgy poénból beleküld egy zöld hátút, vagy éppen élő húst találsz benne, akkor beszélj öcsém, hogy ciki-e vagy sem az otthonit a munkahelyen megenni.
3. Egyébként meg szerintem a szürke kisegerek is emberek mint Te.
4. Én speciel szeretem a megszokottságot, a kiszámíthatóságot minden téren, nőben, anyagiakban, munkában, ruhában, kajában, zenében stb. Viszont utálom az okoskodó, nagyképű, és többnek akarni látszó mint aki vagyok, bunkó seggfejeket.

Macropus Rufus 2013.10.07. 16:31:45

szerintem a blog írója egy igazi loser. Belőle élnek meg a büfés lehúzos arcok.
Ennyi. Aki szerint az a menő, hogy qurvadrágán eszik valahol, egy akármilyen kaját. Hát... igazán okos emberke lehet.

kártékony 2013.10.07. 16:35:34

Van igazság a postban. Annyival azért kiegészíteném, hogy az otthonról hozott tökfőzelék melegítőknél is szánalmasabbak a 600Ft-os (bocsánat, 599) menüért sorban állók. Ócska szar lepukkant helyen, a legolcsóbb alapanyagból készített, nevetségesen mini adagok, de occsóó...

Azt még megértem, ha valaki 1-200.000 Ft-ot keres, akkor ilyen helyre jár, de az mégiscsak egy vicc, hogy a "menő" bankok alkalmazottjai az ilyen menükért tülekednek a 200.000Ft-os öltönyükben...

tem 2013.10.07. 16:42:03

Szerintem tök jó az irodai konyhában mintegy demonstráció jellegűen gyülekezni, és az is jó hogy ennyi ilyen poszt van. Ezek szerint egyre többen esznek az irodai nem erre való teakonyhákban.
10 éve még ilyen szinte nem is létezett.
Ennek lehet egy olyan eredménye, hogy egyre többen felfigyelnek arra, hogy néhány menza elfogadhatatlan, vagy esetleg nem is létezik a közelben, és arra is, hogy idegesítőek és oda nem illőek a kollégák a pici teakonyhában, tán van ennek valami oka, kéne végre változtatni valamit.
Megoldás többféle lehet, 1 normális menzákat kéne teremteni ahol nem a sót, olajat, cukrot kellene kivonni a túlsózott túlcukrozott túlfőtt túlzsíros ételekből annak aki valami értelmes étel alapanyaghoz is hozzá szeretne jutni, hanem opcionálisan lehet hozzájuk tenni plusz sót pecsenyezsírt cukrot egyebet annak aki annyira szereti.
A helyszín meg...
Nem lehet minden olyan mint a dock backstage életem kedvenc munkahelyi étkezés élményeinek helyszíne, de azért mondjuk jobb ha nem az étterembe megy a konyhából közvetlenül a rántott hús szaga mintha az étterem lenne a szagelszívó, plusz valami emberi környezet lenne pl művirág tilos.
2. megoldás lehet a teakonyha szabványokat átgondolni mert ugye ha már ez a helyzet, alkalmazkodjunk.
Pl lehetne pár nm-t arra felhasználni hogy az étkező kollégák ne egy oda nem illő elemként jelenjenek meg az irodai gépezet szürke vagy éppen túlszínezett tengerében :)
Ja még egy dolog be tud kavarni a helyszínválasztásban...a légkondi az ember feje felett.
Az meg a másik. Ezeket az ilyen ipari jellegű étkezdéket valami hihetetlen módon el lehet rontani. Mondjuk az irodákat is.
Nem is csodálom a munkaundort ezeken a helyeken.

sunbalazs 2013.10.07. 16:49:04

Fura, hogy mindent képesek vagyunk ilyen véresen komolyan venni ...
Én mindegyik posztbeli kategóriának voltam gyakorló részese, vinnyogva olvastam a "jellemzéseimet".

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.07. 17:15:04

Az igazi jófej az irodában a számítógép előtt eszik. Az, hogy az ételszag terjeng, nem érdekli őt. Különösen jó erős fűszerezésű, lehetőleg erősen hagymás ételt fogyasztani ilyenkor. Az étel lehet hideg is, pl. Subway-szendvics plusz hagymával és erőspaprikával hagymás-mustáros szósszal ideális.

Ennek a jófejségnek fokozása, ha evés kozben az illető zsíros ujjaival ír a billentyűzeten, pl. blogokban kommentál.

A munkahely letakarítása evés után szigorúan tilos. A jófej munkahelyét onnan lehet megismerni, hogy a billentyűi között ételmaradék van.

Mr. Rocketfinger 2013.10.07. 17:19:10

másik oldalról például a mellettünk lévő, nem puccos, de felkapott kajáldában, - mert étteremnek nem nevezhetjük - 800, azaz NYOLCSZÁZ Ft egy natúr grillezett csémell köret NÉLKÜL. nemár az énkurvaanyámat, hogy nem ott eszek jófejségből...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:23:15

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nekem is pont az jutott eszembe, hogy azért van pár ember, aki azért eszik házikosztot, mert a családból valaki jól tud főzni, jobban, mint a környező menzákon és árban nagyjából ugyanott van (nem egy főzelék, hanem 3 fogásos menü ára). Persze aki csak a vegetás húslevest tapasztalja meg otthon, az ezt nem értheti.

xls_warrior 2013.10.07. 17:26:37

A sok anyázónak ennyire nincs humorérzéke. Ha már akkora luzer, h nem tud azonosulni, akkor legalább röhögjön egy jót.
Viszont a 'cikk' frankon ül. Semmi sem jobb mint néhány hasonlóan antiszociális arccal együtt a lehető leglasabban elfogyasztani az ebédet, közben gondolatban/verbálisan végig sunázni a felhozatalt; undorral vegyes lesajnálással kibeszélni az inkompetens vezetőket, komplett osztályokat stb! Várom a folytatást;)

NemNick 2013.10.07. 17:26:52

@Bullshit generátor: "Talált a post, látva a fenti kommenteket!"
...vagy csak nem olyan jellemgyenge sznobok, akik ilyen baromságokban is más, önjelölt megmondóember véleményére hallgatnak...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:27:35

@tavolirokon: Lehet a konyhai ebéd után is kávézni, poénkodni és aki függő, az ugyanúgy kimehet az épület elé cigizni.

NemNick 2013.10.07. 17:29:24

@Bullshit generátor: "pár multi konyháját megjártam"

akkor most te vagy a májer, ugye?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.10.07. 17:34:44

@Mária: És az milyen, amikor a munkahelyi konyhán véletlenül több mikró is van kizárólag ételmelegítésre (a vízforraló és a kávéfőző mellett), 10-nél több székre lehet leülni, van két mosogatógép is és ebédidőben nem lesajnáló pillantások vannak, hanem 8-10 ebédelő ember?
Sőt, láttam már olyan irodai konyhát is, ahol gáztűzhely volt.

k008 2013.10.07. 18:19:23

Erősnek és nagyon igazságtalannak érzem ezt az írást.
Nagy cégnél dolgozom, bent is eszek, kint is eszek és az ételfutárral rendelt vagy otthonról ételeket hozó kollégák ugyanolyan jó arcok, mint akik rendszersen nap kint esznek. A környéket több étkezde is van, de egyik sem csúcskategóriás és idővel abszolút meg lehet únni őket.. Az otthonról hozott ebédjeim mindig finomabbak és egészégesebbek (változatos zöldségek, finom husik, hal, teljes kiőrlésű tészták, stb.).
A konyha abszolút kultúrált, egyszerre fél tucat mikróban lehet melegíteni az ételt az előkészítő/pultps részen, a takarító személyzet mosogatógéppel gyorsan elmosogat. Az étkező területe dizájnos, egyszerre 20+ ember is kényelmesen le tud ülni. Nem hinném, hogy bárki lesajnálhatná..

k008 2013.10.07. 18:21:54

Ha valaki nem tud főzni és csak parizeres szendvicset tud elképzelni otthonról hozott ebédként, akkor vegye ki a fejét a ...ből és legyen szíves ne ócsároljon másokat.

BA2017 2013.10.07. 18:44:29

@NemNick: Nem, én vagyok, aki már látta ezeket, te meg a hülye, mert azt hitted, hogy nem azt írtam, amit, hanem azt, amit te akartál látni benne. ;)

kalandfereg 2013.10.07. 18:56:09

Ez milyen béna cikk... egyáltalán nem ezek szoktak a konyhában kajálni.
Például a legtöbb cégnek nincs saját menzája, mert nem nagyvállalat.
Aztán ott vannak azok a dolgozók, akik ételszállítótól rendelnek.
Meg azok, akiknek kajaérzékenységük van.
Meg a vegák, bár ezeknek gondolom csak tévedésből nincs egy bekezdés szentelve, hogy miért állatok ők is.
Kábé az egész világ kivétel a psoztban szereplő három béna kategória alól...

Dr_utcai_arcos 2013.10.07. 18:58:15

@xls_warrior: "Semmi sem jobb mint néhány hasonlóan antiszociális arccal együtt a lehető leglasabban elfogyasztani az ebédet, közben gondolatban/verbálisan végig sunázni a felhozatalt; undorral vegyes lesajnálással kibeszélni az inkompetens vezetőket, komplett osztályokat stb! " Huhú, jajj be szép emlékek :D :D :D! Legjobb pillanatai voltak a napnak, amikor senki nem értette, hogy a mi asztalunknál mit csinál 6-8 maga elé sírva meredő remegő vállú ember :DDD!

kalandfereg 2013.10.07. 18:58:18

... mondjuk önmagában az is intő jel, hogy eddig csak Mária értett egyet a poszt felvetésével... :D

Megszeppent kisgyerek 2013.10.07. 19:14:09

Most csak én vagyok olyan hülye, hogy azt feltételezem, hogy a poszt csak vicc volt?

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2013.10.07. 20:27:03

az mar eleve zsibbaszto, hogy kollegakkal kell az ebedidoben is smuzolni, raadasul munkahelyi temakrol.
ha tehetem mindig egyedul ebedelek, mert igy igazi a szunet. ha van lehetosegem, akkor a kozelben - mashol - dolgozo barataimmal kajalok, de mindenkepp kerulom a bentieket.

kutya vacsorája 2013.10.07. 20:34:08

azt hittem, hogy ez a sikerfasiszta világlátás kimúlt a válsággal. de nem:( na én most voltam itt utoljára, pá.

csakférfi 2013.10.07. 20:42:18

A munkahelyen dolgozni kell nem barátokat szerezni.Enni olyanokkal szoktam akiket megtisztelek a bizalmammal.Ez a posztíró nem más mint egy hangember.büszke arra amit önerejéből(szülői támogatás,nyalás a vezírnek,nagy segg a tanuláshoz mert dolgozni nem akart,egyetemi bukdácsolások a sok buli és tivornya miatt).Ez az ember csak addig fog élni míg van másokat lenézni.Mihelyst elmegy nyugdíjba azonnal összeomlik mint egy kártyavár.Rosszabb esetben egyedül tengődik egy öregek otthonában ahol pelenkázzák és etetik.Sok sikert hangember.

lenoardo999 2013.10.07. 20:56:14

Hogy a lúzerek esznek az irodában, az irodai konyhában és a menzákon az nyilvánvalóan evidens. Az igazi főnöknek ugyanis van mit, van hol, és van ideje élni. Így ebédelni is.

Lajos ghr 2013.10.07. 21:17:38

ahol irodai konyha van ott az éttermet nem üzemi menzának hívják:) ezt vmi gyárimunkás írta?

pewo 2013.10.07. 21:23:51

Szerintem meg marhára nem mindegy, hogy milyen az a munkahely. Az enyémen rendesen buli az ebéd és hordákban járunk enni. Csajok, srácok vegyesen és egyszerüen jól érezzük magunkat. Valamikor gyengébb a kaja, de belefér, legalább azon is lehet röhögni.( egyébként jól főznek ) Vannak teakonyhák is, de azokat tényleg arra is használjuk. Ha valaki meg otthonról hozza a kaját, hát megmelegiti az éttermi mikrók valamelyikében és odaül a többihez. Senki nem nézi ki. Olyan mintha a'la-carte-ot enne. Úgy érzem ebben a témában szerencsés vagyok!

irodai gerilla 2013.10.07. 21:33:02

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: szia, köszi, hogy figyelmeztettél, mert ezt a típust tényleg kifelejtettem, de most pótoltam (lásd az update-et). Köszi még egyszer, hogy észrevételeddel hozzájárultál a blog színvonalának emeléséhez!

irodai gerilla 2013.10.07. 21:35:28

@kicscsávók: kedves kommentelő, a stílusodat kicsit méltatlannak érzem, én tényleg próbáltam egy jó posztot írni, és nagyon rosszul esik, hogy ilyeneket mondasz rólam

irodai gerilla 2013.10.07. 21:36:49

@kicscsávók: @irodai gerilla: A FASZT! A gasztroenerológusodnak meséld majd el, hogy milyeneket szoktál szarni, te buzi, mielőtt megkapod majd a beöntést, amit egyébként úgy szeretsz. Szarjál sünt!

csakférfi 2013.10.07. 21:54:29

@irodai gerilla: ? minek blogolsz ha nem bírod a kritikát?

irodai gerilla 2013.10.07. 21:56:03

@csakférfi: tégy próbára, vajon bírom-e? :DDDDDD

irodai gerilla 2013.10.07. 21:59:36

@tavolirokon: egyébként ez a komment tényleg nagyon ott volt...

tisztapista 2013.10.07. 22:40:19

Én nem értem ezeket a poénokat. Kérem, hogy magyarázza meg a posztoló, mert mások sem értik. Magyarázata során ügyeljen a következő kifejezések használatára:
- TEA konyha
- Kérem vissza a 3 percemet
- Mekkora arca van
- Tapló paraszt

Egyébként a többi posztolót sem értem, mert nálunk a szakácsnő főz, és ebédidőben otthon étkezem, mert a sofőr hazavisz. A cégemből, ahol nem dolgozom, hanem tulajdonos vagyok.

Mindenki más lúzer?

Flúgatlan 2013.10.08. 00:08:27

Csatlakozom a posztot kritizálók közé.

Lehet, hogy bizonyos munkahelyen, bizonyos fajta emberek közt megállja a helyét a cikk, de én olyan helyen nem szeretnék dolgozni. Általánosan viszont egyáltalán nem igazak a megállapítások: lehet olyan munkahely, ahol épp egy közös szendvics-melegítés a társasági élet kerete.

Egyébként én szeretek lemenni az ebédlőbe, mert így jobban kikapcsolódok a munkából, és erre a frissességre szükség van. De nem azért teszem, mert az iroda közelében mikrózni ciki lenne.

csakférfi 2013.10.11. 21:08:51

@irodai gerilla: Mit is?A sorsodad magad választottad.Viszont a munkahelyen nem érzed magad jól.Azért nem mert te többre vagy képes de nem mersz belevágni önnálló életbe amikor saját magadat tartanád el.Nálad a munkának nincs becsülete mert te sem vagy az.Gyakorlatilag a kreatív ingyenélés mintája vagy.Haszontalan az életed a félelmeid rabja vagy ezért blogolsz,hogy figyeljenek rád.Nekem ezzel nincs problémém.Véletlenül akadtam erre a blogra tovább is állok a válaszd után.Semmire nem vagy jó.Viszont aszívpromlémáidat a büntudatodból adódóan nem kerülheted el.Ezzel sokáig fogod húzni.Ha nincs szerencséd akkor belefutsz valami hozzám hasonló gyerekbe.Akkor rövidebb lesz a semmitmondó életed.Most elég ennyi vagy térjünk rá a gyomorproblémáidra.

Disznószemű Juhász 2013.10.18. 10:46:32

kicsit téves a poszt iránya, ugyanis a munkahelyi étkezde kiváló lehetőséget biztosít a lógásra, és ezzel következetesen élek is, napi több alkalommal

a trükk az, hogy a munkahelyi étkezde a kártyaleolvasókon innen van, tehát ott tartózkodni beleszámít a munkaidőbe, míg ezzel szemben egy kinti menzát látogatni már LEDOLGOZANDÓ időt jelent

márpedig, egy igazi munkakerülő számára ez elviselhetetlen csapás, és heveny lelkifurdalás forrása este 17:30 és 18:00 között, hogy csak azért kell még itt lennünk mert rossz helyszínt választottunk a dél körüli táplálkozáshoz

ráadásul a munkahelyi konyha napi több alkalommal is képes, akár több órás lógások elkövetésére is, bár kétségtelen hátrány, hogy ehhez a már agyonunt kollégák társaságára van szükség, viszont a konyhába velünk tartók legalább szelektáltan a többi lógós
süti beállítások módosítása