Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2010.05.28. 07:41 irodai gerilla

A szakmai konferenciákról

A kereskedelmi bankok olyanok, mint a jó fejőstehenek, vagyis nem csak zabálják a lakosságot mint a füvet, hanem eltartanak egy sor ingyenélő piócát is, akiket két részre lehet osztani: a főnök haver piackutatói és természetesen a stratégiai tanácsadói (nem megemlítve a belső piócákat), illetve a kéretlen spammer szakmai konferencia szervezők.

A szakmai konferencia szervezőkre az a jellemző, hogy ugyanazokat az arcokat hívják meg rendszeresen ugyanarról a témáról előadni és mindezekért szemtlenül magas összeget elkérnek a résztvevőktől. Nem véletlen, hogy általában az előadók ingyenes meghívottjaival vannak tele ezek az események, de legalább jókat ehetnek és ihatnak mások kontójára, amihez a saját cégüknél már egyébként is hozzászokhattak (általában a fizetéssel egyenes arányban nő a spórmájsztrségi együttható, vagyis jellmzően 1 millió bruttó felett már nagyon spúrok a vezetők, ha a saját pénztárcájukról van szó).

A prezentációk készítői, a sovány pénztárcájú csinovnyikok általában nem résztvevők, hanem odahaza várják a főnök visszatérését, hogy dagadó mellénnyel előadja, milyen jól sikerült az előadása. Esetleg ha nagyon unja már a szereplést, akkor mint egy koncot odadobja valamelyik beosztottjának, akinek persze éppen nagyon hiányzott ez a lehetőség, amikor jócskán le van maradva a határidős kötelező feladatával.

Milyen pénzeket is kérnek el egy ilyen rendezvényért? Az egyik cég honlapján rákeresve például egy kétnapos konferenciáért 200 ezer forintot kérnek el, de nem is nagyon van a honlapjukon konferencia 200 ezer forint alatt. Olyan hirdetésel is találkoztam már, ahol nevesincs cégek szakembereit kellett volna hallgatnom egy napig 95 ezer forintért.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lennének hasznos konferenciák (nem akarok ingyenreklámot csinálni bloggazdánk társújságjának), de az olyan konferenciákat, amik valamelyik csili-vili hotelben hotelben vannak és 200 ezer forint felett vannak a belépőárak, messziről kerüljük el.

A múltkori szavazósdi nagy sikere alapján úgyból lehet szavazni ezen a linken:

http://www.surveymonkey.com/s/FGNGVM3

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr452037168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.28. 19:03:08

mi és?

A story kissé sarkított, de van benne igazság. :-D

Zuzu Petals 2010.05.29. 14:56:31

Irodai gerilla, sztem fejezd be az önreklámozást, nincs olyan elragadó stílusod, hogy értelme legyen. Márpedig a téma olyan unalmas, hogy azt csak valami elképesztően jó szöveggel tálalva tudnám végig olvasni...
süti beállítások módosítása