Számláló

<a href="http://info.flagcounter.com/UR2I"><img src="http://s09.flagcounter.com/count/UR2I/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_1/flags_1/" alt="Flag Counter" border="0"></a>

Munkakedv-blog

Szevasztok! Irodai gerilla vagyok egy multinacionális banknál. Kurvára nem érdekel a munkám, én ennél valami értelmesebbre vagyok hivatott! Például szívesen lennék milliomos vagy amerikai filmsztár! Ehelyett egész nap csak szenvedek itt az irodában. Sorstársakat keresek, hahó!

Friss topikok

Munkakedv International

Flag Counter

2012.08.01. 11:29 irodai gerilla

Hogyan menjünk szabadságra?

A szabadságot mindenki szereti, hiszen akkor nem kell dolgozni. A nagy szervezetekben gályázó rutinos irodai patkányok azonban azt is tudják, hogy a szabadság kivételét érdemes körültekintő módon megtervezni, mármint nem csak privát, hanem dolgozási szempontból is. Az ügyesen kivett szabiból ugyanis olyan duplabombát készíthetünk, amely kétszer is lesújt pusztító erejével az értékteremtési folyamatokra: először akkor, amikor ugye nem vagyunk bent, másodszor pedig az azon megspórolt munkán kereszül, amitől az időpont jó megválasztásával szabadulunk meg. Ez talán első látásra bonyolultnak hangzik, hadd magyarázzam meg részletesebben. 

1. Alapszabály, hogy nyáron minél kevesebbet legyünk szabin. Nyáron, ha meg nem is áll, de jelentősen belassul az élet a legtöbb nagy szervezetben. A realistább főnökök ilyenkorra eleve nem is tervezik nagyobb projekt indítását, vagy ha igen, akkor jó nagy laufokat hagynak rá. Valakire mindig várni kell, aki nincs a helyén, az őt helyettesítő csávó meg inkompetens. Ráadásul nem jobb júliusi kánikulában a légkondis irodában netezni, mint szétfőni valami tó mellett a napon? Na ugye. Nyáron dolgozni olyan, mint a két ünnep között: zsír.

2. Ne menjünk a főnökkel egy időben szabira. Ha a főnökünk szabin van, mi ne legyünk. Bár persze a rátermettebb főnökök távollétük idejére is osztanak ki melót bőven, azért a személyes jelenlét hiánya óriási könnyebbség: mégiscsak nagyobb a szabadsága az embernek, nyugodtan lehet pofátlanul sokat késni, befeküdni a főnök kanapéjára vagy hazamenni aludni, másnaposan kibekkelni egy egész napot, ha az előző este épp úgy alakul, stb.  Plusz ugye ilyenkor az ilyen ad hoc jelleggel beeső munkákra is kisebb az esély. És ugye épp ezeket nem mi fogjuk megkapni, ha akkor vagyunk szabin, amikor a főnök bent van. Mindezt nem nehéz megszervezni: sok ember - így a fejesek is - már jó előre beregisztrálják a szabadságukat, ezt könnyen ellenőrizhetjük a belső rendszerekben vagy ha jóban vagyunk  pl. a titkárnővel

3. Próbáljuk kivédeni, hogy távollétünkben melót osszanak ránk. Ahogy azt már korábban is többször kifejtettem, lógni is ésszel kell. Ha módunk van rá, ne tervezzünk szabit például projektindító időszakokra, mert akkor egyszerűen nem leszünk ott, hogy védjük érdekeinket és harcoljunk az ellen, hogy minél több és szarabb melót ránk osszanak. 

4. Lőcsöljünk minél több munkát a kijelölt helyettesünkre. Mindig egy nagy esély, ha valakinek helyettünk kell dolgozni, mivel ez magában rejti a lehetőséget, hogy a különösen utált melókat vagy kényelmetlenül felhalmozódott szarkupacot megcsinálja helyettünk. Persze ez a helyettesítő személytől is függ, és hát sajnos, mivel sok hozzánk hasonló dörzsölt, semmirekellő, tróger alak dolgozik az ilyen nagyobb cégekben, ezért ne lepődjünk meg nagyon, ha mindez mégsem következik be...

5. Csináljunk csonka heteket. Gondoljunk bele: mennyire intenzív egy olyan hétfői munkanap, ami után egész héten szabin vagyunk? Egy napra gyakorlatilag nem érdemes már belekezdeni semmibe, és ezt  a főnök is pontosan tudja... Hasonlóan, ha kéthetes szabinkról épp pénteken térünk vissza, vajon a hajcsáraink nem fogják nagy valószínűséggel megvárni a következő hét elejét a munkakiadással? Dehogynem. Ezzel a módszerrel értékes napokat tudunk megspórolni és összegyűjtve máskor kivenni szabira.

6. Legyünk óvatosak. Ez leginkább a távollét idejének megválasztására vonatkozik. Ahogy egyik mesterem a munkakerülésben mondotta volt: "Fontos, hogy elég sokáig legyél távol ahhoz, hogy feltűnjön, hogy hiányzol, de ne olyan sokáig, hogy rájöjjenek, nélküled is boldogulnak". 

7. Mielőtt szabira megyünk, állítsuk be az itt a blogon tanult kreatív out-of-office üzeneteket! :DDDD

Ennyi, drága olvasók, most osszátok ti az észt a kommentekben, hogyan kell jól szabira menni. 

Illetve egy szolgálati közlemény: beneveztem a Munkakedv blogot a HVG Goldenblog versenyébe, a "szakmai blogok" kategóriában. Szopassuk meg a HVG-t, nevezzetek engem ti is az oldalsó reklámdoboz alatti linken, légyszilégyszilégyszi! Ha indul a szavazás, szólok! 

munkaundorom: (5/5)
munkaundorotok: (4/5)

48 komment

Címkék: szabadság nincs kedvem dolgozni


A bejegyzés trackback címe:

https://munkakedv.blog.hu/api/trackback/id/tr314689561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 14:47:41

NOcsa, a kollega kezd rutinos lenni.
Főnök épp szabin, én meg igen lájtosan tolom csak.
Nyáron tényleg hülyeség szabira menni, főleg, hogy a butább kollegák, akik kivesznek két hetet július közepén, netán augusztusban, igazi hősként tekintenek rád, aki nem most megy nyaralni és "megcsinljs" helyettük a melót. Dehogy csinálja.

A csonka hetek tényleg fontosak, sőt, az igazán rutinosak pl csütörtök délután már elindulnak a reptérre, "Bocs főnök, este hatkor megy a gépem, le kell lépnem délután kettőkor", és megdumálják, hogy a pénteket otthonról dolgozzák. Másik ország, node internet van, nem?

És persze érkezni is úgy kell, hogy a hétfő-kedd még szabi legyen(vagy az említett hómoffisz). Szerdára már kiosztották az arra a hétre kirendelt szopást, meg amúgyis szegénke épp olvassa a beérkezett 100 e-mailt. Szerda közepe után meg már mindenki csak a hétvégére koncentrál, ebbe nyugodtan beszllhatunk. Titkos tipp, ha hozol csokit a többieknek "Ezt a Görög búcsúba' vettem, csak nektek", akkor aztán nagyon megértőek.

És mégvalami, a szabadságos időzítéssel. Titkos favoritommá lett a december első hete, múlt évben is ekkor húztam el valami kurvameleg ország tengerpartjára. Egyrészt, ilyenkor már Ojrópában szar az idő, tehát nyertél egy hét nyarat. Másrészt kicsit kiszállsz a karácosny előtti hajtásból. Mire visszaérsz, már szállingóznak el a nagyvezérek karácosnyi szabira, már nem sok munka maradt.

Újabb előnye a nem csúcsszezonos nyaralásnak, hogy az árak is barátibbak, akárhová mész. És több az egyetemista, szerény költségvetésű bulizós kiscsaj:D

Don Quixote de la Ferko 2012.08.01. 14:48:38

8. És miután ily ügyesen megoldottuk, ne csodálkozzunk ha Európa leggagyibb fizetését kapjuk.

bobbafet 2012.08.01. 14:59:26

Allat poszt. Minden szava igaz!

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 15:02:35

Elnézést az elgépelésekért... Tudok ám, ha nagyon akarok, de ma nem:)

Stohl András 2012.08.01. 15:26:48

Ezek jó ötletek, de a lényegen nem változtatnak, hogy a hét túl hosszú, az 5 x 8 óra kibírhatatlan, elviselhetetlen. 4 x 6 órában kell maximalizálni a heti munkaidőt.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 15:29:41

@Stohl András: Buci, gyorsan eljutunk oda, hogy be se kelljen menni dolgozni, és ebben a törekvésben csak támogatni tudlak!

Ringlósztár 2012.08.01. 15:37:04

Ez már a sorkatonaságnál is működött.

Skodakék Fábia 2012.08.01. 15:42:56

Azbaszod, a nyár közepén kevesebb a munka-márahol.
Mi szívtunk mint a torkosborz...
@Stohl András: bent mennyi volt?

kyanzes (törölt) 2012.08.01. 15:44:51

Szabadságot kivenni kockázatos. Meghagyom másoknak.

Persze én is kiveszek 1-1 napot, de egy teljes hetet vagy kettőt kizárt.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 16:18:21

@kyanzes: Ez is megoldás, monden második hétfőt kivenni és kész. Nincs szabi, csak hosszúhétvégék, egész évben.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.08.01. 16:19:14

Ha állandó munkarend van, érdemes szombaton és vasárnap dolgozni! Nincs főnök, kevés a kolléga, s a sok buta ügyfél meg eleve azt hiszi, hogy nem dolgozunk akkor, így meg se próbál telefonálni vagy emailt küldeni. Így aztán lehet bátran blogot írni, rajzolni, tanulni, képeket rendezgetni, olvasni, játszani. Gyakorlatilag a hétvége két napnyi szabad netezés, amit még meg is fizetnek. Az egyik volt kollégámnak volt egy amatőr zenekritikai blogja, s ilyenkor 7-8 cd-t is végighallgatott majd írt róluk kritikát. De én is sok cikket írtam már ilyenkor, mert amikor otthon vagyok, a heti 2 pihenőnapomon, mégsem fogok a számítógép előtt szenvedni, akkor pihenni akarok, pl. aludni a tévé előtt.

Kabarészínész 2012.08.01. 16:40:43

ehem, látom már megírták. én is a hétfőket veszem ki, így lehet egyáltalán kibírni egy munkahetet, ráadásul hétfőn általában a kollégákban több az energiája a 7vége után és hajlamosak több melot csinálni, mint a 7 többi napján, ergo kedden már csak herevere. Továbbá mennyivel királyabb már kb 30 hosszúhétvége, mint holmi szaros kétszer két hét, nyáron, meg karácsonykor.... továbbá hétfőn az asszony sincs otthon, így tied a lakás, házimunka nélkül.

irodai gerilla 2012.08.01. 16:46:09

@Don Quixote de la Ferko: hahaha, te nyomorék buzi! Szerinted ha annyira szar lenne nekem, itt kajánkodnék ebben a blogban és nem csatlakoznék inkább az asszonykórushoz a munkahelyi terroron? Mellesleg látszik, hogy te sem dolgoztál még külföldön, de a nagy büdös igazság az, hogy Nyugaton még nálunk is többet szokás lógni a nagy cégekben. Húzzál innen rontani a levegőt a Varánuszra vagy az Amerikai fiúra, az való neked, te faszparaszt!

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 16:50:23

@Kabarészínész: Mondjuk azért néha nem árt egy héttre, 5 napra elhúzni akárhova, mert a mindig hosszúhétvégéhez is hozzászoksz azt neked annyi, belefásulsz a monotonitásba.
És itt jön képbe a sok betegeskedés. Persz ez némi távolságtartást igényel a kollegáktól és a facebook adatlapjuktól, meg kurva nehéz kimagyarázni az alapos leégést/barnulást, amig hörghurutos bantulázban fekvéssel szedtél össze.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 16:53:02

@irodai gerilla: @Don Quixote de la Ferko:
Ugyan Gerilla mondanivalójával egyetértek, mégiscsak picit erős volt. Amúgy igen, én pl Ny-Eu ból tolom, itt mégnagyobb hereverés van, mint otthon.

Szóval a szar fizetés nem az ilyen blogok miatt van.
Amúgymeg tényleg lehet menni a munkahelyi terrorra sírdogálni, vagy, annyi energiával rendes melót keresni.

Cecan Basescu 2012.08.01. 17:01:26

Én még annyival egészíteném ki, hogy kisebb irodák esetében a lokál arcoknak tanácsos decemberig az összes szabit ellőni, mivel arra sokan tartalékolnak, viszont 2-3 kolléga miatt nem fogják kinyitni az irodát, így lehet "otthonról dolgozni" vagy alibizni mondjuk a 2 ünnep közt.

tejcsokoládé (törölt) 2012.08.01. 17:21:39

hát nemtom, nekem elég fura ez a poszt. nem tartom magam strébernek, de nagyon távol áll a gondolkodásomtól, hogy minél távolabb tartsam magam mindenféle munkától. sajnos részben azért is tart ott ez az ország ahol, mert az emberek jelentős része így gondolkodik. nagy fizetést akarok, nagy autót akarok, mindent akarok, de minél nagy ívben kerülöm a munkát, és minél többet próbálok a kollegáimra tolni. csak gratulálni tudok.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2012.08.01. 17:35:53

@tejcsokoládé: Érdekes, a suliban mi is azt tanultuk, hogy a szorgalmas munka kifizetődik, becsülni való, satöbbi. Az életben kizárólag azt láttam, hogy a szorgalmas munkából épphogy meg lehet élni. Minden másból pedig kiválóan. Én pedig inkább kiválóan szeretnék élni, szörfözgetve valahol Miamiban, nem pedig napi 12 órát robotolni. Kapichi?

Ugye, mindenki ismeri a viccet: "Nem Tata, 40 év a csavargyárban, az a szopás!"

dukeekud 2012.08.01. 17:43:57

@tejcsokoládé: Szerintem azert alakult ki ez a hozzaallas, mert az emberek nem tudnak megelni a munkajukbol. Hiaba dolgoznak napi 9-10 orat, a tobbseg nem keres vele annyit, hogy megeljen belole. Ha meglehetne elni a napi normal 8 ora munkabol, rendezve lenne az elete, lakasa, csaladja, akkor azt a munkat megbecsulnek az emberek. Nem luxusra gondolok, de minimum a lakhatas biztositva legyen.

BigTom 2012.08.01. 18:02:11

> Ha meglehetne elni a napi normal 8 ora munkabol...

Ha mindenki ugyanazzal a lendülettel, amivel a munkakerülés lehetőségeit keresi, azt keresné, hogy hogyan tudna _még_több_, és _még_hasznosabb_ munkát elvégezni ugyanannyi idő alatt, akkor nagyon hamar eljutna _mindenki_ olyan feladatkörbe, ahol megfizetik annyira, hogy rendesen meg lehessen élni. Csak az a baj, hogy mindenki azt várja, hogy először megfizessék, és majd utána teljesít. Csak hát a valóság nem így működik. Először teljesíteni kell, és majd utána fognak megbecsülni és értékelni.
Ez gáz? Miért, ha te lennél egy cég tulajdonosa te azzal próbálnád meg a beosztottaidat nagyobb teljesítményre ösztönözni, hogy először is jól megfizeted? Aligha hiszem...

dr. Ez is csak egy nick 2012.08.01. 18:05:06

Na, ezért tart itt ez az ország.

Mondjuk magáncégnél valószínűleg nem sok kenyeret ennél meg.

dukeekud 2012.08.01. 18:24:30

@BigTom:"azzal próbálnád meg a beosztottaidat nagyobb teljesítményre ösztönözni, hogy először is jól megfizeted? "

Szo nincs, jol megfizetesrol. Eleg lenne csak, ha egy minimum megelhetesi koltseget adnanak. Direkt nem minimalbert irtam, mert az nagy hazugsag, hogy abbol meglehet elni.
Most kb 150 ezer forintbol lehet megelni egy honapban. Ennel kevesebbet nem szabadna addni, munkatol vegzetsegtol fuggetlenul sehol senkinek. Szerintem amig egy munkahely nem biztositja a megelheteset a dolgozonak, addig az nem fogja megbecsulni.

Celtic 2012.08.01. 18:29:48

@irodai gerilla: Erdekes, vajon miert nem lett a kedvencem a blogod? Ilyen tahotusko commentet meg egy blogtulajtol sem lattam. Vagyis igen, de az troll-blog volt.

Don Quixote de la Ferko 2012.08.01. 18:57:38

@irodai gerilla:

Veled együtt szarom le, hogy mi jó neked.
De ugye nincs harag, mert bunkó tahó paraszt vagy? Így születtél, ezen változtatni nem tudsz.

Don Quixote de la Ferko 2012.08.01. 18:58:44

@Öltönyösrabszolga:

Senki nem mondta, hogy a "szar" fizetés a blog miatt van.
A "szar" fizetés azért van, mert a blogban a valóságot írta le a tahója.

BigTom 2012.08.01. 20:20:23

> Szerintem amig egy munkahely nem biztositja a megelheteset a dolgozonak, addig az nem fogja megbecsülni.

Ez egy nagyon fontos mondat, mert rengetegen gondolják így és ez óriási baj.

A valóság így szól: A legrövidebb út a sikertelen élethez, ha mindig pontosan annyit (vagy kevesebbet) dolgozol, mint amennyire megfizetnek.

Használjátok ezt a titkot belátásotok szerint, és sok sikert mindenkinek.

irodai gerilla 2012.08.02. 11:22:33

@Celtic: "Vagyis igen, de az troll-blog volt." Bazmeg, szerinted ez micsoda, te szerencsétlen?

Brühühü, nem lettünk mi a kedvenced, asszem ezen elgondolkozom, és lehet, csinálok inkább valami értelmesebben :DDDD

irodai gerilla 2012.08.02. 11:23:29

@Don Quixote de la Ferko: neked pedig 1. Kurva béna a nickneved. 2. Anyád!
Remélem azért nincs harag! :DDDDD

irodai gerilla 2012.08.02. 11:27:40

@Öltönyösrabszolga: jól van, jól van, tudom a stílus, elnézést érte, csak gondoltam, marhulok egy kicsit :)) A rendszeres olvasókat azért nem szeretném megbántani, csak néha vicces látni, hogy azért egy alapvetően az office humorra építő blogra (persze, mint minden humor, ez is valóságos szituációkra és helyzetekre épül, csak épp ki van kicsit sarkítva) rárepülnek ezek a nyárspolgár jómunkásemberek, meg azért-tart-itt ez az ország típusú provinciális jajjveszékelők, akik életükben nem dolgoztak még külföldi cégnél, és csak max turistaként ismerik a fejlett nyugatot...

Celtic 2012.08.02. 12:27:59

@irodai gerilla: Ja, az mas. Vegulis, nem rossz trollkodasnak, csak uj nincs benne.
Na, de legalabb tudom, mit olvastam eddig.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.02. 14:29:17

"ha kéthetes szabinkról épp pénteken térünk vissza, vajon a hajcsáraink nem fogják nagy valószínűséggel megvárni a következő hét elejét a munkakiadással? "

Nem. De legalább csak egy napot kell vele szopni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.02. 14:31:00

Amikor még műszakban dolgoztam (de jó volt), szintén volt ilyen szabály, hogy szabira csak nappalosban.
Igaz, a többieket szívattad vele, de a legszarabb mindig nappal volt. Éjjel nem volt bent a sok idióta.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.02. 14:33:38

@Öltönyösrabszolga: Hehe, én egyáltalán nem megyek nyaralni :S De így nincs is olyan, hogy nagyobb szabikat vegyek ki. Ha kell pár nap, így nem kérdés, elengednek-e :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.02. 14:37:22

@Öltönyösrabszolga: Ezektől én azt kérdezném meg, hogy miből gondolja, hogy a management, aki a fizetését kitalálja, nem szarja le, hogy ő mennyire motivált?
Vagy hogy majd kiemelik, hogy ő milyen jól dolgozott? A cég hőse lesz? Vagy mit?

Teljesen értelmetlen dolgokat csinál az emberek nagy része a munkahelyén, más, teljesen értelmetlen dolgokat csinálóknak, vagy azok utasításaira. Ebbe beleszakadni sok értelme van.

irodai gerilla 2012.08.02. 17:53:16

@Celtic: Na, örülök akkor, hogy ez a feszkó elsimítódott. Szavazol rám a HVG blogversenyén? :DDDDD

gombosg 2012.08.02. 22:55:58

Én pályakezdőként azt nem értem, hogy mi a kettécsapott kukoricaszárért nyolc óra *mindenki* munkaideje, ha (értelmiségi, knowledge worker munkakörben legalábbis) abból négy, de legeslegjobb esetben is maximum hat telik munkával?

Miért nem hat óra (irodán belül rotálva a munkatársakat), amiből négyet/hatot dolgozol rendesen, aztán a dieu?
És akkor nem kéne annyit foglalkozni a munkakerüléssel, meg hogy mivel is üssük el azt a nyolc órát.

Don Quixote de la Ferko 2012.08.03. 06:55:08

@irodai gerilla:

Véleményedet veled együtt szarom le.
Véleményed téged minősít.

Nincs harag, az idiótákat sajnálni szoktam, nem haragudni rájuk.

Mulattatsz.

pyxys 2012.08.04. 15:43:03

azt a munkatársat, akinél észrevenném ezt a hozzáállást úgy rúgnám ki a picsába, hogy a lába nem érné a földet. lehet, hogy ez jópofa, de az igazság az, hogy nem ezért csinálom a céget, hogy holmi ilyen faszkalapokat eltartsak.
egyébként, a hosszúhétvégézőknek és az ügyeskedőknek mondom, hogy nem véletlenül van ám a 2 hét szabi, elutazással, kiszakadással a mindennapokból kitalálva pont így. aki hülye, az hosszúhétvégézzen. majd agyilag kikattan pár év alatt. azért kell a két hét szabi elutazással együtt, mert az elég arra, hogy regenerálódhasson a biorobot. de persze, meg lehet halni korán is, kiégve. állnak sorba a munkanélküliek, lesz pót biorobot.
szánalmas.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.08.04. 20:28:54

"a kijelölt helyettesünkre"
Irigylem akinek van ilyen.
Nekem nincs.

Így senki nem csinál meg helyettem semmit, akár szabin vagyok, akár nem. Szóval mindegy, mikor megyek.

Illetve nem, az igaz, hogy akkor nem jó, amikor a főnök is szabin van. Ugyanis amíg nincs, legalább ő nem talál újabb melót, szép nyugodtan lehet csinálni, ami éppen van.

És mindig van mit. Nekem legalábbis.

shiNIN 2012.08.05. 13:52:25

No, én aztán max. a rám osztott designermunkát passzolhattam volna át a grafikusokhoz, a programozásra én voltam egyedül. De amíg a designer vagy a kliens nem fárasztott nagyon, ezzel nem volt gond, azért lettem programozó, mert szeretek programozni. Viszont azt én se értettem, hogy minek kell bent lenni 8 órát, amikor nincs munka? Ha épp befut egy sürgős projekt, akkor úgyis túlórázok kicsit. Nem is csináltam problémát a későnkelésből.

A hosszúhétvégék pedig jók. Sosem tudtam mit kezdeni a túl hosszú szabadságokkal. Persze mondjuk Szicíliába nehéz leugrani gyorsan (motorral és nem tépve), néha igénylek egy hosszabb szünetet. De nem vagyunk egyformák. Számomra dolgozni sokkal pihentetőbb és szórakoztatóbb, mint hosszú távon nem dolgozni. De biztos rosszul csinálok valamit :D

kbfkbfkbf 2012.08.06. 11:38:59

@pyxys:

"azt a munkatársat, akinél észrevenném ezt a hozzáállást úgy rúgnám ki a picsába, hogy a lába nem érné a földet."

Ne garázscégekben gondolkodj, hanem komolyabb vállalatokban. Más világ...

"mert az elég arra, hogy regenerálódhasson a biorobot. "

És legfőgképp ne biorobotozz, mert ha majd ha valaha cégvezető leszel, az rosszul jönne ki!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.06. 16:08:34

@pyxys: Én nem járok 2 heteket nyaralni, mert nem fizetnek eleget, hogy teljen rá. A hosszúhétvégézésnek több értelme lenne.

Különben mi közöd hozzá, hogy mikor akar menni az alkalmazott nyaralni?
Munka Törvénykönyve kapja be, főleg azzal, hogy a munkáltató rendelkezhet a szabadsággal...

@bonifac: Tök mindegy, ha valaki ki van jelölve helyettesnek, az sem szokta megcsinálni, ami bejön... egyrészt van dolga, másrészt szarik rá.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.06. 16:09:50

@pyxys: Ja, meg nyugodtan rugdoss ki mindenkit, aki szabira megy, majd vegyél fel nagyon motivált hülyéket, aztán csak csődbe megy a cég :)

lombardo 2012.08.06. 16:57:09

Érdemes amúgy gazdasági rendszerekben gondolkodni. Magyarországra a multik sokszor a tré melót passzolják le, magyarul pont az megy, mint ami a cikkben le van írva, csak nagyban. Attól meg annak is elmegy a kedve a munkától, aki amúgy lelkesen vetette bele magát eredetileg. Ehhez jön hozzá az inkompetens menedzsment esete ("Énis, énis! Menedzser akarok lenni, énis! Játszani akarom a nagymenőt, énis!"), amikor már eleve a kétbalkezes töketlenkedéstől is elmegy az ember kedve, sőt, a hite is, hogy valaha is jobb lesz (meg ugye nem ritka a felfelé nyal, lefelé rúg típúsú mentalitás sem). Úgyhogy a magyarok egyes esetekben inkább mennek külföldre értelmesebb munkáért, vagy, ha igazak a fentebb leírtak, lábat lógatni az itthoni fizetés 3-5-szöröséért. (Mondjuk nem tudom, de országa válogathatja, talán nem mindenhol megy a láblógatás "nyugaton".)

kbfkbfkbf 2012.08.06. 17:10:56

@lombardo:

Nagyon szépen fogalmaztál:

"Érdemes amúgy gazdasági rendszerekben gondolkodni. Magyarországra a multik sokszor a tré melót passzolják le, magyarul pont az megy, mint ami a cikkben le van írva, csak nagyban. Attól meg annak is elmegy a kedve a munkától, aki amúgy lelkesen vetette bele magát eredetileg."

A külföldi munkáról még annyit, hogy én Magyarországon akkor sokalltam be, amikor megláttam egy nem magyar állampolgár munkatársam fizetését, aki még nálam is kevesebbet dolgozott. Erre egy lapáttal rájött az is, hogy őszintébb beszélgetések alkalmával (kocsmában, céges kávéautomatáknál) állandóan azzal jöttek többen is, hogy Magyarország azért tart itt meg ott, mert milyen rossz errefelé a munkamorál...
Kb. 5 évig voltam kint, ahol jelentősen kevesebbet kellett dolgoznom, és valahogy kevesebbet is baszogattak, és a pénz kb. 3x annyi volt. Igaz ebből lejött 2x megélhetésre, de még így is egészében megmaradt havonta egy teljes magyar fizetésem.
Egy idő után azonban ezt is rettentően meguntam, hazajöttem, tanultam a leckéből: most már csak 4 órában dolgozok, de ezt a 4 órát is már egyre nehezebben tudom türelmesen végigülni. A munkaidőm vége felé van hogy jobb híján csak nézem az órán a másodpercmutatót, mert az évek alatt valahogy az internetet is nagyon meguntam. Fárasztja a szememet a sok olvasás, volt olyan hogy a fejem is fájt, pedig tényleg jó monitorokon dolgoztam világéletemben.
Kötetlen munkaidő kellene, azzal valószínűleg végre békében tudnék élni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.15. 10:21:31

@lombardo: @kbfkbfkbf: +1
Naivitás megszakadni egy multinak, meg törtetni felfele, hogy majd akkor jobb lesz.
Nem lesz jobb, csak azt hiszed.
süti beállítások módosítása